Dragu (MFP): Vom actualiza strategia fiscal bugetară pentru 2017-2019,pentru a cuprinde resursele necesare deținerii președinției Consiliului UE

Strategia fiscal - bugetară a României pentru perioada 2017 - 2019 va fi actualizată, astfel încât aceasta să conțină și anvelopa financiară necesară pregătirii și deținerii de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, a declarat luni ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Noi avem această strategie fiscal-bugetară pe trei ani. Vom actualiza, pentru perioada 2017 — 2019, această strategie fiscal bugetară în care continuă să intre și resurse destinate pregătirii președinției, la acest moment la un nivel estimativ, pe baza cifrelor pe care alte țări le-au vehiculat. Într-un orizont pe termen scurt, sperăm să avem și cifrele concrete pentru exercițiul specific României și pe baza input-urilor de la ministerele care participă în acest proces", a explicat Dragu în cadrul dezbaterii "Start pentru 2019, România la președinția Consiliului UE".

Potrivit acesteia, experți din cadrul Ministerului Finanțelor Publice au avut întâlniri cu experți din Talin (Estonia, țară care va deține președinția Consiliului UE în a doua jumătate a anului 2017), în care au discutat cu privire la modalitatea de stabilire a resurselor financiare necesare pregătirii și deținerii președinției Consiliului UE.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 VIDEO Imagini șocante la New York, cu mașinile NYPD intrând în protestatari

3 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

4 VIDEO Senatoare PSD, nevasta baronului Buzatu: „În momentul ăsta se extrag informații din noi. S-ar putea să f…

5 Tovarășul Yau Mu Ye

recomandări

Te ia DNA: Valentin Constantin Bretfelean

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Să mergi cu bicicleta pe sfoară în Alpi necesită ceva curaj