Dragu (MFP): Vom actualiza strategia fiscal bugetară pentru 2017-2019,pentru a cuprinde resursele necesare deținerii președinției Consiliului UE

Strategia fiscal - bugetară a României pentru perioada 2017 - 2019 va fi actualizată, astfel încât aceasta să conțină și anvelopa financiară necesară pregătirii și deținerii de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, în prima jumătate a anului 2019, a declarat luni ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

"Noi avem această strategie fiscal-bugetară pe trei ani. Vom actualiza, pentru perioada 2017 — 2019, această strategie fiscal bugetară în care continuă să intre și resurse destinate pregătirii președinției, la acest moment la un nivel estimativ, pe baza cifrelor pe care alte țări le-au vehiculat. Într-un orizont pe termen scurt, sperăm să avem și cifrele concrete pentru exercițiul specific României și pe baza input-urilor de la ministerele care participă în acest proces", a explicat Dragu în cadrul dezbaterii "Start pentru 2019, România la președinția Consiliului UE".

Potrivit acesteia, experți din cadrul Ministerului Finanțelor Publice au avut întâlniri cu experți din Talin (Estonia, țară care va deține președinția Consiliului UE în a doua jumătate a anului 2017), în care au discutat cu privire la modalitatea de stabilire a resurselor financiare necesare pregătirii și deținerii președinției Consiliului UE.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 AUDIO Acesta este Ponta, oameni buni! Sebastian Ghiță: „I-am zis lu Ponta, bă, o fut pe mă-ta, te duci pe stic…

2 Se prăbușește regimul! Surse PSD: Dragnea a angajat în administrația centrală peste 3500 de apropiați ai inter…

3 Dăncilă la DNA? Ițele scandalului Tarom duc la vârful guvernului și PSD! „Cuc s-a dus la ordin acasă la direct…

4 VIDEO Pe ăsta îl saltă primul! S-a autodenunțat în direct! S-a dus acasă la fosta șefă TAROM! „M-am întâlnit c…

5 VIDEO De ce nu-l reține DNA pe acest infractor? Acestea sunt imaginile de la întâlnirea Cuc-Mezei din fața cas…

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?