Drama copiilor care au supraviețuit 40 de zile în junglă continuă. Acuzații grave după ce au fost salvați

Drama copiilor care au supraviețuit 40 de zile în junglă continuă. Acuzații grave după ce au fost salvați

Oficialii intervievează membrii familiilor copiilor care au supraviețuit 40 de zile singuri în pădurea tropicală pentru a stabili cine ar trebui să aibă grijă de ei.

Copiii au fost găsiți după 40 de zile FOTO Profimedia

O bătălie pentru custodie a izbucnit între rudele celor patru copii indigeni columbieni care au supraviețuit unui accident de avion și celor 40 de zile petrecute singuri în pădurea amazoniană, tatăl a doi dintre ei fiind acuzat de violență domestică, potrivit theguardian.com.

Frații, cu vârste cuprinse între un an și 13 ani, au rămas luni în spital și se aștepta să rămână acolo câteva zile, timp în care agenția columbiană pentru protecția copilului va intervieva membrii familiei pentru a stabili cine ar trebui să aibă grijă de ei după ce mama lor a murit în accidentul din 1 mai.

Astrid Cáceres, șefa Institutului columbian pentru bunăstarea familiei, a declarat într-un interviu acordat postului de radio BLU că un asistent social a fost desemnat pentru copii la cererea bunicilor materni, care se luptă pentru custodie cu tatăl celor doi copii mai mici.

"Vom vorbi, vom investiga, vom afla câte ceva despre această situație", a declarat Cáceres, adăugând că agenția nu a exclus posibilitatea ca ei și mama lor să fi suferit abuzuri domestice.

"Cel mai important lucru în acest moment este sănătatea copiilor, care nu este doar fizică, ci și emoțională, modul în care îi însoțim emoțional", a spus ea.

Duminică, bunicul Narciso Mucutuy, l-a acuzat pe Manuel Ranoque, tatăl copiilor, de abuz în familie împotriva mamei lor, Magdalena Mucuty, spunând reporterilor că copiii se ascundeau în pădure atunci când izbucneau certuri între cei doi.

Ranoque a recunoscut în fața reporterilor că au existat probleme acasă, dar le-a caracterizat ca fiind o problemă privată de familie și nu "bârfe pentru toată lumea".

Întrebat dacă și-a atacat soția, Ranoque a spus: "Verbal, uneori, da. Fizic, foarte puțin. Am avut mai mult certuri verbale".

Ranoque a spus că nu i s-a permis să îi vadă pe cei doi copii mai mari, al căror tată biologic nu este. Institutul pentru Protecția Familiei a refuzat să comenteze de ce s-a întâmplat acest lucru.

Copiii călătoreau împreună cu mama lor din satul amazonian Araracuara către orașul San Jose del Guaviare la 1 mai, când pilotul avionului monomotor cu elice Cessna a declarat o situație de urgență din cauza unei defecțiuni la motor. Aeronava a dispărut de pe radar la scurt timp și au început căutările pentru cei trei adulți și patru copii care se aflau la bord.

Timp de mai bine de o lună, copiii au supraviețuit mâncând făină și semințe de manioc, precum și câteva fructe pe care le-au găsit în pădurea tropicală, pe care o cunoșteau ca membri ai grupului indigenilor Huitoto.

În cele din urmă au fost găsiți vineri și transportați cu elicopterul în capitala Bogota și apoi la un spital militar, unde li s-au oferit servicii psihologice și alte tipuri de sprijin. Oficialii au încercat să facă acest lucru într-un mod sensibil din punct de vedere cultural, organizând ceremonii spirituale și mâncare cu care copiii sunt obișnuiți.

Copiii au povestit rudelor detalii sfâșietoare despre perioada petrecută în junglă. Cel mai mare a spus că mama lor a mai trăit aproximativ patru zile după accident înainte de a muri, a declarat duminică Ranoque.

Avionul a fost găsit la două săptămâni de la prăbușire, într-o zonă densă de pădure tropicală. Trupurile celor trei adulți au fost recuperate, dar nu existau urme ale copiilor, ceea ce a dus la speranța că aceștia ar putea fi în viață.

În timpul căutărilor, care au durat săptămâni întregi, soldații din elicoptere au aruncat cutii cu alimente în junglă, iar avioanele au tras rachete de semnalizare pe timp de noapte pentru a ilumina terenul pentru echipele de salvare. Salvatorii au folosit, de asemenea, difuzoare pentru a propaga un mesaj înregistrat de bunica copiilor, care le spunea să rămână într-un singur loc.

În cele din urmă, copiii au fost găsiți la aproximativ 5 km de locul accidentului, într-un mic luminiș. Autoritățile au declarat că salvatorii au trecut în câteva rânduri la o distanță cuprinsă între 20 și 50 de metri de locul unde se aflau, dar nu i-au văzut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?