Drama cumplită pe care o trăiește compozitorul Marius Țeicu: „Nu, nu mi-am revenit, uneori o simt lângă mine“ VIDEO

Drama cumplită pe care o trăiește compozitorul Marius Țeicu: „Nu, nu mi-am revenit, uneori o simt lângă mine“ VIDEO

De aproape 6 ani, compozitorul Marius Țeicu, cel care astăzi aniversează 78 de ani, trăiește o dramă cumplită. Și-a pierdut unica sa fiică, Patricia, din cauza unei forme rare de leucemie. Tânăra s-a stins după o suferiţă îngrozitoare la doar 41 de ani.

Despre acest moment dureros, compozitorul a vorbit în urmă cu doi ani.

Marius Țeicu și Patricia, unicul său copil, pe vrema când erau fericiți FOTO Adevărul

„Nu, nu mi-am revenit, nici nu pot. Au trecut patru ani și încă o simt lângă mine. O mai și visez din când în când, știu că Patricia este îngerul nostru și, atunci când mai avem necazuri, ne ajută de acolo, de Sus. Mă rog la ea, uneori, o simt lângă mine, știu că ne veghează”, a mărturisit Marius Țeicu pentru fanatik.ro . Acesta a mai dezvăluit faptul că se bucură de cei doi nepoți, Maria Casandra și Andrei, copiii Patriciei, cu care se vede destul de des și petrece momente frumoase.

După moartea fiicei lui, Marius Țeicu nu și-a mai sărbătorit ziua de naștere. Pentru el este o zi ca oricare alta.

Sute de melodii compuse

Marius Ţeicu, născut pe 9 mai 1945 la Reșita, este un compozitor, solist vocal, instrumentist (pian, instrumente cu clape, oboi) orchestrator, dirijor şi profesor din România.

A absolvit ,,Liceul de muzică” din Timişoara în 1963, la secţia oboi-pian şi ,,Academia de muzică” din Bucureşti în 1968 la secţia dirijat. Este membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România din anul 1974. A fost de asemenea profesor (între anii 1991-2002) al ,,Facultăţii de Teatru” din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti. Din anul 2002 este profesor al Facultăţii de Teatru din cadrul ,,Universităţii Spiru Haret” din Bucureşti, scrie wikipedia.org .

Mariu Ţeicu a compus sute de melodii de muzică uşoară, unele devenind adevărate şlagăre. În calitate de compozitor a colaborat cu ,,voci" marcante ale muzicii uşoare româneşti din ultimele decenii ale secolului XX. Printre soliştii cărora le-a încredinţat spre interpretare creaţiile sale, se numără: Angela Similea, Corina Chiriac, Olimpia Panciu, Carmen Rădulescu şi alţii. Ca interpret vocal ocazional, în afară de prestaţii individuale, a făcut parte dintr-un trio de succes din anii '70 ai secolului XX. A format acest trio (care a activat câţiva ani, până la destrămarea sa) împreună cu alţi doi cunoscuţi interpreţi de muzică uşoară: Olimpia Panciu şi compozitorul/cântăreţul Mihai Constantinescu. Formaţia lor a avut un caracter muzicalo-umoristic şi s-a numit ,,Un trio formidabil". De-a lungul timpului, Marius Ţeicu a făcut parte din juriile a numeroase festivaluri/concursuri de muzică uşoară românească.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu