„Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară?/Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

„Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară?/Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

Duhnește a manipulare ordinară! Din nou s-a livrat cu prioritate căcaților de la Antena 3 și RTV accesul la imagini cu un puternic impact emoțional. Din nou s-a creat isterie, se fac declarații sforăitoare dinspre PSD. Din nou, „cealaltă presă” a trebuit să ia imagini de la presa Propagandei PSD, care era acolo, chemată de cine trebuie, de „ai noștri”.

Jurnalistul Liviu Avram a scris deja pe Facebook niște frânturi de informații:

În emoția produsă în suflețelele noastre de carnagiul de la Spitalul Foișor, strecor și eu câteva crâmpeie de informație, ca să rămână aici pentru cine e interesat mai degrabă de fapte decât de emoții:
- Spitalul Foișor nu e în subordinea Ministerului Sănătății, ci al Primăriei Capitalei. Nu știu regimul acestor spitale în perioada pandemiei, dar bănuiesc că cine e interesat poate afla.
- Managerul spitalului e moștenit de pe vremea Gabrielei Firea.
- Managerul spitalului s-a opus (câteva ore bune, aflăm din surse îndoielnice) transformării „Foișorului” în spital Covid.
- Câtă vreme pacienți despuiați, întinși pe tărgi, au putut fi filmați îndelung de camerele de luat vederi ale televiziunilor, putem spune că transferul bolnavilor a fost managerizat impecabil din punctul de vedere al libertății presei.
Așa cum am zis, astea sunt doar crâmpeie de informație, n-ai ce face cu ele în acest stadiu, dar mai vedem mâine ce putem afla. Noapte bună...

Ministerul Sănătăţii: Reprezentanții DSP au fost la spital încă de la orele 11:00. La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar/ Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă

Ministerul Sănătății a transmis că transformarea spitalului Foișor în unitate COVID-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de vineri. Ministerul susține că Spitalul Foișor a fost informat „încă de dimineață despre iminența transformării” într-o unitate COVID-19, că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00, dar că, la orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar, ceea ce „a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă”.

„Modul cum a decurs evacuarea este regretabil și ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate”, precizează un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Potrivit Ministerului Sănătății, toți pacienții au fost externați de către medicii curanți, „ținând cont de starea lor de sănătate și de indicațiile de tratament” și va urmări, alături de Departamentul pentru Situații de Urgență, situația acestora.

Ministerul Sănătății va solicita și o analiză „amănunțită” a modului în care s-a desfășurat intervenția

Comunicatul de presă integral:

„Precizări în legătură cu situația regretabilă creată în această seară la spitalul Foișor.
Situația pacienților Covid-19 care necesită îngrijire ATI este critică. De mai bine de o săptămână, în București sunt zero locuri ATI disponibile în anumite momente ale zilei.
Nevoia locurilor suplimentare în București nu este ceva ce poate fi pus vreun moment în discuție. În acest moment, 29 pacienți Covid-19 sunt intubati și ventilați în secțiile UPU din București.

Transformarea spitalului Foișor în spital Covid-19 a fost soluția identificată de Departamentul pentru Situații de Urgență și avizată de Ministerul Sănătății în cursul zilei de astăzi.

Această decizie a fost luată datorită faptului că Spitalul Foișor are 26 de paturi ATI, 6 medici ATI – și în momentul deciziei avea numai 3 pacienți internați în ATI. De asemenea, a fost identificată resursa umană de specialitate care să poată, împreună cu specialiștii Spitalului Foișor, oferi pacienților Covid-19 îngrijirea de care au nevoie.
Evacuarea și transferul pacienților Covid-19 negativ care au fost internați la Spitalul Clinic Foișor este în sarcina DSU, sub coordonarea Dr. Bogdan DINU din cadrul UPU-SMURD București.
Pentru demararea procesului de evacuare a fost necesar acceptul spitalului, spital ce aparține de ASSMB, aflat sub autoritatea Primăriei Municipiului București.

Spitalul Foișor a fost informat încă de dimineață despre iminența transformării spitalului. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost la spital încă de la orele 11:00.
La orele 19:00, managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar.
Întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienții spitalului într-o situație regretabilă. Modul cum a decurs evacuarea este regretabil și ne-am dori ca aceste imagini să nu mai fie vreodată repetate.

În Spitalul de Ortopedie Foișor erau internați un număr de 105 pacienți. 13 dintre aceștia au fost transferați cu ambulanțe SMURD și SABIF: 1 la Elias, 4 la Floreasca, 5 la Universitar, 1 la Bagdasar, 1 la SJU Buzau, 1 cu ambulanța la domiciliu în Galați. Dintre ceilalți 92 pacienți, 25 erau programați pt intervenții chirurgicale iar 67 erau pacienți deja operați, care urmau sa fie externați la domiciliu.

Toți pacienții au fost externați de către medicii curanți, ținând cont de starea lor de sănătate și de indicațiile de tratament. Conform informațiilor disponibile la nivelul Ministerului Sănătății, pentru toți cei care au solicitat acest lucru a fost chemată o ambulanță.
Ministerul Sănătății va urmări alături de Departamentul pentru Situații de Urgență situația tuturor pacienților externați din spitalul Foișor.
Ministerul Sănătății va depune eforturi alături de Departamentul pentru Situații de Urgență pentru operaționalizarea de urgență a îngrijirii pacienților Covid-19 în spitalul Foișor.
Ministerul Sănătății va solicita o analiză amănunțită a cauzelor pentru situația creată și pentru modul în care s-a desfășurat intervenția”.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre