Drama unui bărbat căruia, după o mușcătură de purice, i-au fost amputate mâinile și părți din picioare

Drama unui bărbat căruia, după o mușcătură de purice, i-au fost amputate mâinile și părți din picioare

O singură mușcătură de purice a făcut ca un bărbat din Houston, Statele Unite, să contacteze o boală gravă care a dus la amputarea ambelor mâini și a unor părți din picioare, potrivit people.com.

Michael Kohlhof. FOTO Facebook GOFUNDME.COM

Familia lui Michael Kohlhof (35 de ani) spune că bărbatul - care lucra ca om de serviciu și îngrijitor de animale de companie - a făcut tifos după ce a fost mușcat de un purice.

Se afla în San Antonio, unde își ajuta mama să se recupereze după o intervenție chirurgicală, când s-a trezit că picioarele îi amorțesc. A crezut, inițial, că este vorba de gripă.

Mușcătura unui purice a făcut ravagii în trupul bărbatului

Michael Kohlhof a ajuns la spital, dar starea lui s-a deteriorat rapid. Bărbatul a intrat în șoc septic. A doua zi, era conectat la un ventilator, dializă, antibiotice, beta-blocante și alte medicamente, a relatat mama sa într-un GoFundMe creat pentru a ajuta la plata cheltuielilor fiului său.

Femeia a precizat că fiul ei a fost „victima unei mușcături grave și traumatizante de la un singur purice - cu consecințe inimaginabile. Mâinile și picioarele lui aveau gangrenă uscată".

Clinica Mayo descrie, în cazul pacientului, o „moarte a țesutului corporal". Medicii au fost nevoiți să-i amputeze ambele mâini „până la antebrațe", după cum a mai explicat mama pacientului. Mai mult, bărbatul și-a pierdut și părți părți din picioare.

„Deocamdată, nu știm cât de mult din picioarele sale pot fi salvate", a adăugat mama bărbatului.

Netratat, tifosul poate provoca moartea

Tifosul, din cauza căruia bărbatului i-au fost amputate membrele, este o boală rară, cauzată de o bacterie purtată de purici infectați.

Boala (rar întâlnită în Statele Unite ale Americii și mai frecventă în Hawaii, California și Texas) începe cu simptome precum febră și frisoane, dureri corporale și musculare, pierderea poftei de mâncare și vărsături, potrivit CDC.

Netratat, tifosul poate provoca boli grave și afecțiuni ale unuia sau mai multor organe, inclusiv ficatul, rinichii, inima, plămânii și creierul.

În cazul lui Michael Kohlhof, o întârziere de 48 de ore în începerea tratamentului i-ar fi putut fi fatală.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...