Dronă americană doborâtă: Ambasadorul rus în SUA cere Washingtonului să înceteze zborurile „ostile“

Dronă americană doborâtă: Ambasadorul rus în SUA cere Washingtonului să înceteze zborurile „ostile“

Ambasadorul rus în Statele Unite, Anatoli Antonov, a făcut apel miercuri la Washington să înceteze zborurile "ostile" în apropierea frontierelor ruseşti, după interceptarea unei drone americane, marţi, de avioane de vânătoare ruseşti în Marea Neagră.

Foto EPA EFE

"Plecăm de la principiul că SUA se vor abţine de la speculaţii ulterioare în spaţiul mediatic şi îşi vor înceta zborurile în apropierea frontierelor ruseşti", a declarat Antonov într-un comunicat postat pe Telegram."Considerăm orice acţiune cu recurgere la armamente americane drept deschis ostilă", a subliniat el.

"Rusia nu caută confruntarea şi rămâne favorabilă unei cooperări pragmatice în interesul popoarelor ţărilor noastre", a dat asigurări Antonov

.SUA au acuzat marţi forţele aeriene ruse că au "interceptat şi lovit" o dronă americană Reaper deasupra Mării Negre şi i-au provocat prăbuşirea.

Rusia a dezminţit aceste acuzaţii, recunoscând doar că două dintre avioanele sale de vânătoare au interceptat o dronă americană care a fost detectată "în zona peninsulei Crimeea" şi care avansa "în direcţia" frontierelor Rusiei.

"Avioanele de vânătoare ruseşti nu şi-au utilizat armamentul" şi nu au intrat în contact cu drona care zbura "cu transponderele stinse" şi a încălcat "zona cu regim provizoriu de utilizare a spaţiului aerian stabilit pentru desfăşurarea operaţiunii militare speciale" în Ucraina, potrivit armatei ruse.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”