Drona „Maricika” amenință flota lui Putin de la Marea Neagră

Drona „Maricika” amenință flota lui Putin de la Marea Neagră

Ucraina a dezvoltat o dronă subacvatică lungă de 6 metri care va putea ataca navele de război rusești, sub apă. Nava, numită Maricika, ar putea da o nouă dimensiune atacurilor ucrainene asupra flotei lui Vladimir Putin de la Marea Neagră, deoarece până acum atacurile au fost efectuate în principal cu drone navale de suprafață, conform Adevărul .

„Maricika va lovi navele în partea subacvatică, ceea ce poate fi și mai distructiv ”, informează site-ul de știri specializat în apărarea navală Navalnews .

„Un roi de astfel de drone sinucigașe subacvatice este foarte greu de contracarat”, spun specialiștii.

Potrivit imaginilor difuzate, Maricika este un vehicul subacvatic fără pilot (UUV) cu o autonomie de aproximativ 1000 de kilometri. Poate efectua misiuni de atac, transport sau recunoaștere. Capacitatea de încărcare utilă și alte detalii tehnice ale dronei nu sunt încă cunoscute.

Potrivit presei ucrainene, Maricika a fost realizată de ingineri voluntari (așa-numitul AMMO UKRAINE) pe baza donațiilor. Costul estimat al acestei drone subacvatice este de aproximativ 16 milioane de grivne (433.000 de dolari).

După trecerea testelor și dobândirea capacității operaționale, Maricika este de așteptat să fie folosită în operațiuni împotriva activelor flotei ruse de la Marea Neagră, precum și asupra infrastructurilor rusești critice.

Dronele subacvatice sunt și mai periculoase pentru navele flotei ruse deoarece nu pot fi detectate de sistemul de supraveghere rus. Deși nu se știe cât de mult exploziv poate transporta Maricika spre țintă, având în vedere dimensiunea dronei, se poate presupune că va putea avea o cantitate semnificativă de explozivi la bord.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?