Drone doborâte într-o zonă din Moscova unde locuiește elita Rusiei, inclusiv Putin

Drone doborâte într-o zonă din Moscova unde locuiește elita Rusiei, inclusiv Putin

Trei dintre dronele lansate marţi asupra Moscovei au fost doborâte deasupra suburbiei Rubliovka, o zonă exclusivistă a capitalei ruse, unde preşedintele Vladimir Putin are o reşedinţă oficială, a declarat un deputat rus, citat de Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat anterior că apărarea antiaeriană a distrus toate cele opt drone utilizate în atac, pe care l-a atribuit Ucrainei. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că două persoane au fost rănite uşor în urma atacului, dar nu au fost raportate decese.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Aleksandr Hinştein, membru proeminent al Dumei de Stat din partea grupului parlamentar al Rusiei Unite (partidul de guvernământ), a declarat că trei dintre drone au fost doborâte deasupra a trei districte din Rubliovka, dintre care unul se află la doar 10 minute de mers cu maşina de Novo-Ogariovo, reşedinţa lui Putin din afara Moscovei, notează Agerpres.

Comitetul de anchetă rus, care a început să investigheze atacul cu drone, a confirmat că dronele au fost doborâte deasupra districtului Odinţovski, care include şi Rubliovka.

Rubliovka, un mozaic de reşedinţe de elită situate în pădurile din vestul Moscovei, unde preţurile la imobiliare au fost cândva printre cele mai ridicate din lume, găzduieşte o mare parte din elita politică, economică şi culturală a Rusiei.

În afară de Putin, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev şi premierul Mihail Mişustin ar deţine case în zona Rubliovka, la fel ca mulţi dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia. Într-o declaraţie publicată pe Telegram de către serviciul său de presă, şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a dat vina pentru atacul cu drone pe oficialii militari de rang înalt care locuiesc în suburbiile de lux ale Moscovei.

Prigojin, cunoscut pentru limbajul său direct, presărat cu înjurături, i-a prezentat în repetate rânduri pe locatarii din Rubliovka ca pe o elită deconectată, insuficient de angajată în campania din Ucraina, şi a atribuit şefilor de rang înalt de la conducerea armatei responsabilitatea pentru eşecurile Rusiei pe câmpul de luptă.

"De ce naiba permiteţi ca aceste drone să zboare până la Moscova? Cui îi pasă dacă zboară spre casele voastre din Rubliovka! Nu au decât să vă ardă casele!", declară Prigojin. Un consilier al preşedintelui ucrainean a negat anterior că Kievul ar fi fost implicat direct în atacul cu drone de marţi asupra Moscovei, dar a afirmat că Ucraina urmăreşte evenimentele cu interes şi se aşteaptă la o creştere a numărului atacurilor de acest tip.

Kremlinul: „Nu există nicio ameninţare la adresa locuitorilor Moscovei”

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost informat ”în direct” despre atacul cu dronă - fără precedent - de marţi de la Moscova, anunţă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de News.ro.

”Ziua de muncă a preşedintelui (rus Vladimir Putin) a început foarte devreme. El a fost ţinut la curent în direct de către Ministerul Apărării, primarul Moscovei (Serghei Sobianin), guvernatorul regiunii Moscova (Andrei Vorobiov) şi Ministerul Situaţiilor de Urgenţă”, a spus Peskov. În plus, acesta a dat asigurări că ”nu există nicio ameninţare” la adresa locuitorilor Moscovei, la câteva ore după atac.

”Nu există morţi, iar pentru moment nu există nicio ameninţare la adresa locuitorilor Moscovei şi regiunii” moscovite, dă asigurări Dmitri Peskov.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

2 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

3 Cineva din Europa de Est a dat 136 de milioane $ pe un apartament de lux din Dubai care nici măcar n-a fost construit

4 VIDEO Detalii tulburătoare despre crima căreia i-a căzut victimă tânăra de 23 de ani din București, însărcinată în 4 luni

5 VIDEO Pe Miss Venezuela 2023 o cheamă Ileana!