Dronele iraniene Shahed-136 vândute Rusiei au motor bazat pe tehnologie germană

Dronele iraniene Shahed-136 vândute Rusiei au motor bazat pe tehnologie germană

O nouă cercetare arată că Iranul a reuşit să-şi construiască o puternică industrie de armament bazată pe tehnologie occidentală şi modul în care aceasta este folosită de Rusia împotriva oraşelor ucrainene, relatează CNN.

Soldați ruși folosind droneFoto: Vitaly Nevar / Sputnik / Profimedia

Conflict Armament Research (CAR), o organizaţie cu sediul în Marea Britanie care investighează componentele armelor, a stabilit că dronele Shahed-136 vândute Rusiei de către Iran sunt propulsate de un motor bazat pe tehnologie germană, care a fost achiziţionată în mod ilicit de Iran în urmă cu aproape 20 de ani.

Constatarea - făcută prin examinarea detaliată a componentelor recuperate în Ucraina - subliniază capacitatea Iranului de a imita şi de a perfecţiona tehnologia militară pe care a obţinut-o în mod ilegitim.

Oficialii occidentali sunt, de asemenea, îngrijoraţi de faptul că Rusia ar putea împărtăşi cu iranienii arme şi echipamente de producţie occidentală recuperate de pe câmpul de luptă. Până în prezent, nu există dovezi ferme că acest lucru s-a întâmplat.

Cu toate acestea, relaţiile dintre Teheran şi Moscova au devenit mult mai strânse. Rusia vrea drone şi rachete balistice iraniene; Iranul vrea investiţii şi comerţ rusesc.

Rusia a devenit cel mai mare investitor străin în Iran în ultimul an, potrivit oficialilor iranieni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…