Drulă (USR), despre nominalizarea comisarului european: Înţeleg că Orban s-a şters pe pantofi cu acordul politic

Drulă (USR), despre nominalizarea comisarului european: Înţeleg că Orban s-a şters pe pantofi cu acordul politic

Deputatul USR Cătălin Drulă a criticat, miercuri, nominalizarea de către Guvernul Orban a Adinei Vălean pentru funcţia de comisar european fără consultarea partidelor politice şi fără audierea sa în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

"Înţeleg că dl. Orban s-a şters pe pantofi cu acordul politic şi a trimis propunerea de comisar fără nicio consultare. Ba mai mult, este deja acceptată de Comisia Europeană. Înţeleg că promisiunile dlui. Orban şi cuvântul dat nu au o valoare prea mare. Înţeleg că legea valorează cât a valorat şi pentru Dăncilă. Legea 373/2013 prevede ca "Comisiile de specialitate ale Parlamentului vor audia persoana nominalizată de Guvern pentru funcţia de membru al Comisiei Europene", a scris Drulă pe Facebook.

Potrivit lui Drulă, audierea trebuie făcută înainte de nominalizare. 'Altfel, ce sens are? Cel mult sensul pe care, omorând logica, se chinuiau acum câteva săptămâni domnii Iordache şi Ciolacu să-l dea. Acum şi PNL face acelaşi lucru", a adăugat el.

"Luni, în Parlament, dl. Orban şi-a încheiat intervenţia prin a ne spune de la microfon: 'Aveţi încredere în mine'. Încrederea începe cu respectarea cuvântului dat. Noi ni l-am respectat", a subliniat Drulă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…