Drulă: A fost lansată licitaţia pentru documentaţia tehnică a noului Drum Expres Bucureşti - Târgovişte

Drulă: A fost lansată licitaţia pentru documentaţia tehnică a noului Drum Expres Bucureşti - Târgovişte

Licitaţia pentru documentaţia tehnică aferentă noului Drum Expres Bucureşti - Târgovişte a fost lansată miercuri, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook .

"Astăzi a fost lansată licitaţia pentru documentaţia tehnică a noului Drum Expres Bucureşti - Târgovişte. Am promis o soluţie modernă, ne ţinem de cuvânt. Este vorba de un drum nou, care nu va trece prin localităţi, cu două benzi pe sens şi separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi. Legătura cu Bucureştiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitaţiei)", a scris Drulă.

Potrivit acestuia, proiectul este lansat pe noul caiet de sarcini pentru documentaţii tehnice elaborat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"Un caiet de sarcini cu condiţii contractuale mult mai clare şi echilibrate, pentru a nu mai avea problemele de pe contractele din trecut. Din contract va rezulta un proiect tehnic preliminar - un 'preliminary design' al viitorului drum, cu un nivel suficient de detaliu, cu investigaţii geotehnice şi modelare a terenului. Aceasta este soluţia modernă pentru anul 2021, nu dublarea la patru benzi a drumului existent DN 71, care trece pe 53% din lungime prin localităţi. Iar pe naţionalul actual, pe DN 71, vor fi făcute reparaţii anul acesta pentru a îmbunătăţi calitatea drumului până când vom avea drumul expres", a adăugat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria