Drulă: Seara trecută, 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou; acţiunea continuă

Drulă: Seara trecută, 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou; acţiunea continuă

Acţiunea de desfiinţare a spaţiilor ilegale de la metrou continuă, a anunţat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, precizând că vineri seara au fost desfiinţate 63 de astfel de spaţii în 10 staţii de metrou.

"Seara trecută, 63 de spaţii comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului au fost desfiinţate în 10 staţii de metrou. Mulţumesc primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarilor sectoarelor 1, Clotilde Armand, 2, Radu Mihaiu, şi 6, Ciprian Ciucu, care au desfăşurat în ultimele 2 săptămâni activităţi de desfiinţare a construcţiilor ilegale", a scris sâmbătă, pe Facebook, Cătălin Drulă.


El a menţionat că vineri seara primăria sectorului 4 a desfiinţat spaţii ilegale din 7 staţii de metrou, iar Metrorex a depus solicitări şi către primăriile sectoarelor 3 şi 5.

"Ieri seară, într-o acţiune amplă, primăria sectorului 4 a desfiinţat spaţii ilegale din 7 staţii de metrou (Piaţa Unirii 1, Constantin Brâncoveanu, Piaţa Sudului, Eroii Revoluţiei, Apărătorii Patriei, Tineretului, Timpuri Noi). Mulţumesc d-lui primar Băluţă pentru mobilizarea excelentă. Metrorex a depus solicitări şi către primăriile sectoarelor 3 şi 5 şi sunt convins că şi acolo se va restabili legalitatea cât de curând", a mai scris ministrul Transporturilor pe reţeaua de socializare.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

Metrorex a anunţat în data de 2 aprilie că începe procedurile de evacuare a spaţiilor comerciale existente în staţiile de metrou, întrucât termenul acordat pentru eliberarea acestora expira la acea dată. Conform sursei citate, aceste magazine situate în staţii reprezintă un pericol iminent pentru siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou, deoarece constituie obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă, îngreunează accesul la hidranţii interiori şi nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU.

"Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că staţiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă de siguranţă şi ordine publică", au susţinut reprezentanţii Metrorex.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa