Drumul spre Euro 2024. România păcălește încă o dată fotbalul. Israel, o clasă peste „tricolori”

Drumul spre Euro 2024. România păcălește încă o dată fotbalul. Israel, o clasă peste „tricolori”

Aproape 50.000 de inimi au bătut în același ritm pentru România aseară, pe Arena Națională. Și ”tricolorii” au încercat să-și răsplătească fani cu o victorie în prelininariile Euro 2024. România - Israel s-a încheiat însă doar 1-1 și calculele calificării rămân extrem de complicate. A fost un nou meci în care România a păcălit fotbalul, după remiza mincinoasă din Elveția. De data aceasta, fotbaliștii din ”Țara Sfântă” se pot declara nemulțumiți, după ce i-au ținut în corzi pe ai noștri aproape tot meciul.

”Tricolorii”, departe de ce se joacă în Europa. Captură TV

Începutul partidei a aparținut oaspeților, care timp de 20 de minute i-au chinuit pe Bancu, Burcă sau Moldovan. Abia spre jumătatea primei reprize și-au scos și ai noștri colții: Stanciu a centrat din lovitură liberă și Burcă a reluat cu capul la o palmă de poarta lui Glazer.

Portarul israelienilor ne-a ajutat să deschidem scorul în minutul 27, după o fază-școală a formației noastre: Coman l-a deschis în stânga pe Alibec, acesta a întors la Stanciu. „Decarul” României a șutat viclean de la 20 de metri, mingea a prins gazonul și a sărit din pieptul lui Glazer la Alibec, care nu a iertat din marginea careului mic! 1-0 pentru ”tricolori”, care s-au dezlănțuit, dar au ratat ocazia desprinderii prin Stanciu, al cărui șut din 18 metri a trecut puțin pe lângă. Așa s-au încheiat cele 10 minute în care ai noștri au avut o legătură cu fotbalul.

Alibec, marcatorul singurului gol al României. Captură TV

Alibec, marcatorul singurului gol al României. Captură TV

Pentru că din minutul 30, oaspeții au reechilibrat disputa, ba chiar au reînceput să o domine, dar au fost ținuți la distanță de poarta lui Horațiu Moldovan. Asta până în minutul 42, când goalkeeper-ul României a fost întins bine de Peretz și Drăgușin a reușit să îndepărteze pericolul. S-a intrat la cabine cu avantaj de partea noastră, chiar dacă în teren lucrurile nu au stat deloc bine pentru noi: posesie și pase de partea adversarilor și o permanentă zbatere în van a lui Alibec, lăsat singur în față, rupt de restul coechipierilor.

Dezastru în partea a doua

Partea a doua a început prost pentru România. Împinsă în propria jumătate de israelieni, naționala noastră a cedat, în minutul 53. Gloukh a șutat printr-o mare de picioare ”galbene” și mingea s-a dus glonț în colțul porții lui Moldovan.

Disperat, Edi Iordănescu i-a trimis în teren pe oamenii care ne-au salvat cu Elveția: Moruțan și Mihăilă, în locul lui Sorescu și Coman. Însă tot oaspeții au fost mai periculoși, centrarea lui Jehezkel căzând pe bara transversală (56). Pușcaș și Darius Olaru le-au luat locul lui Alibec și Marius Marin (64), dar nu s-a văzut nicio îmbunătățire în jocul haotic al ”tricolorilor”.

România, asediată

Ba mai mult, Gloukh a ratat o ocazie rarisimă în minutul 75. Scăpat singur de la mijlocul terenului, mijlocașul israelian i-a întors pe Burcă și Manea și a șutat pe scurt, în bara unui lui Moldovan pe post de spectator. Imediat, Pușcaș a avut șansa golului victoriei, dar a șutat la-men-ta-bil dintr-o poziție ideală, singur cu Gazer.

Israel s-a jucat de-a șoarecele și pisica pe finalul partidei cu ai noștri, intrați în degringoladă. Defensiva haotică a elevilor lui Edi Iordănescu a fost depășită în nenumărate rânduri de fotbaliștii adverși. Totul a culminat cu o intervenție fantastică a lui Horațiu Moldovan (89) la șutul pe scurt al lui Solomon.

Coregrafie expcețională în tribune

Fanii au creat o atmosferă senzațională în tribune. Captură TV

Fanii au creat o atmosferă senzațională în tribune. Captură TV

Cei peste 40.000 de fani au creat o atmosferă fabuloasă pe întreg parcursul partidei. ”Marea galbenă” și-a început show-ul cu intonarea imnului, alături de soprana Felicia Filip, apoi afișarea unor bannere imense, pe care era scris ”Țara mea de glorii - România - Țara mea de dor”. Jocul mai slab al ”tricolorilor” din partea a doua a meciului i-a mai temperat puțin pe spectatori, dar totuși aceștia au încercat în multe rânduri să-i trezească pe favoriții lor.

România - Israel 1-1 (1-0)

Au marcat: Alibec (23)/ Gloukh (53)

România: H. Moldovan - Sorescu, Cr. Manea, Drăgușin, Burcă, Bancu - R. Marin, N. Stanciu, M. Marin - Fl. Coman, Alibec. Au mai jucat: Cicâldău, Pușcaș, Mihăilă, Olaru, Moruțan. Selecționer: Edward Iordănescu

Israel: O. Glazer – Dasa, Miguel Vitor, Goldberg, Revivo - Peretz, Lavi, Gloukh - Jehezkel, Turgeman, Solomon. Rezerve: D. Peretz, Jarafi – Jaber, Lemkin, Safuri, Weissman, Kinda, Kanichowsky, Abu Fani, Baribo, David, Davidzada. Selecționer: Alon Hazan

Preliminarii Euro 2024

Grupa I, rezultate etapa a 5-a

România - Israel 1-1

Andorra - Belarus 0-0

Kosovo - Elveția 2-2

Clasament

1. Elveția 5 14-5 11

2. România 5 7-4 9

3. Israel 5 6-7 8

4. Kosovo 5 5-6 4

5. Belarus 5 4-10 4

6. Andorra 5 3-7 2

Etapa viitoare (12 septembrie)

România - Kosovo (21.45, Antena 1)

Elveția - Andorra (21.45)

Israel - Belarus (21.45)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?