Drumul spre Mecca, închis din cauza ploilor torenţiale

Drumul spre Mecca, închis din cauza ploilor torenţiale

Ploile torenţiale au căzut la Djedda, în vestul Arabiei Saudite și au provocat joi închiderea drumului spre Mecca, oraşul sfânt al islamului, precum şi întârzieri ale unor curse aeriene şi închiderea şcolilor, potrivit presei de stat saudite, informează AFP.

Drumul către Mecca, blocat din cauza ploilor torențiale / Foto: Arhivă

Djedda, al doilea oraş ca mărime din Arabia Saudită, situat pe ţărmul Mării Roşii, are o populaţie de circa patru milioane de locuitori şi este poarta de intrare către Mecca, unde milioane de saudiţi şi de străini din lumea întreagă vin pentru a participa la pelerinajele musulmane hajj şi omra.

„Serviciile de securitate rutieră au închis tronsonul Mecca-Djedda din cauza ploilor torenţiale”, a precizat postul TV de stat Al Ekhbariya.

În imaginile publicate pe reţelele de socializare pot fi văzute porţiuni inundate care restrâng circulaţia rutieră în Djedda şi chiar câteva vehicule acoperite de ape.

„Din cauza condiţiilor meteorologice, decolarea unor curse a fost întârziată”, a anunţat la rândul său aeroportul internaţional Regele Abdulaziz din Djedda.

Agenţia oficială de presă SPA a raportat în cursul dimineţii închiderea şcolilor din oraş, întrucât precipitaţiile vor cădea pe tot parcursul zilei.

Şcolile au fost de asemenea închise în mai multe oraşe învecinate „pentru siguranţa elevilor'', a precizat SPA.

Deşi regatul saudit este în plină perioadă de examene, şcolile au fost închise miercuri, declarată zi de sărbătoare legală de regele Salman după victoria surpriză a Arabiei Saudite împotriva Argentinei la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, scrie Agerpres.

Djedda este afectat în fiecare an de ploi torenţiale şi inundaţii, iar localnicii denunţă de mult timp lipsa unei infrastructuri adaptate în această ţară deşertică în cea mai mare parte a teritoriului şi unde temperaturile sunt ridicate.

Inundaţiile au ucis 123 de persoane în Djedda în 2009 şi alţi zece rezidenţi doi ani mai târziu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...