DSP Bucureşti: Incidenţa COVID-19 a ajuns la 8,28 la mia de locuitori

DSP Bucureşti: Incidenţa COVID-19 a ajuns la 8,28 la mia de locuitori

Rata de incidenţă cumulată a COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, la 8,28 la mia de locuitori în Capitală, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti.

În urmă cu o zi, aceasta era de 7,68.

Acum o lună, pe 2 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era 0,88 la mia de locuitori, conform site-ului DSP.

Subprefectul Capitalei Antonela Ghiţă a declarat că va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă după publicarea în Monitorul Oficial a noilor măsuri ce vor fi adoptate prin hotărâre de guvern. Ea a precizat că noile măsuri vor intra în vigoare pe plan local de duminică.

Guvernul urmează să valideze în şedinţa de sâmbătă, printr-o hotărâre, măsurile adoptate joi seara de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind gestionarea pandemiei de COVID-19.

"Sunt două modificări, cea referitoare la şcoli şi am spus acolo că rămân cu prezenţă fizică (peste 6 la mia de locuitori - n.r.) şi vor fi acele teste noninvazive care se vor face şi decizia va fi de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, dacă de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână. Şi cealaltă decizie este doar o modificare, peste 6 la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, activităţile economice şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, deci rămâne trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces", a declarat joi seara premierul Florin Cîţu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria