DSP Galaţi: La Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ''Sf. Ilie'' sunt constatate opt decese

DSP Galaţi: La Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ''Sf. Ilie'' sunt constatate opt decese

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat, marţi, că numărul deceselor cauzate de coronavirus în rândul vârstnicilor internaţi la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni ,,Sf. Ilie" din municipiul Galaţi a ajuns la opt, ultimele două decese fiind ale unui bărbat şi unei femei.

Potrivit sursei citate, din cei aproximativ 130 de bătrâni internaţi iniţial în cămin, în prezent există 60 în unitatea de îngrijire, toţi fiind negativi la COVID-19, în timp ce restul de peste 70 de vârstnici sunt internaţi la diferite spitale, cu teste pozitive la coronavirus, ultimele patru teste pozitive fiind confirmate luni.

Marţi, alţi doi vârstnici vor fi transferaţi de la Spitalul Clinic Judeţean Galaţi la cămin, unde vor fi internaţi la un etaj separat de restul beneficiarilor şi s-a procedat la dezinfecţia spaţiului. Cei doi pacienţi sunt beneficiari ai centrului şi au fost internaţi la spital cu teste pozitive la COVID-19, după care testele s-au negativat, a precizat DSP Galaţi.

Cât priveşte situaţia la cel de-al doilea cămin de îngrijire a vârstnicilor din Galaţi, Căminul 'Sf. Spiridon', aflat în administrarea Primăriei Galaţi, aici s-a mai înregistrat, marţi, un test pozitiv în rândul personalului angajat, fiind până acum, în total, şase persoane pozitive, din care doi vârstnici şi patru angajaţi ai căminului. Virusul a fost adus în cămin de o îngrijitoare care s-ar fi îmbolnăvit, fără să ştie, de la soţul ei, iar de duminică a început prelevarea de probe, pentru testare, pentru toţi cei 139 de beneficiari ai căminului şi cei 67 de angajaţi.

Potrivit datelor comunicate de Prefectura Galaţi, în total, în judeţ, au fost înregistrate 204 de cazuri de coronavirus şi 14 decese. În prezent, sunt 791 de persoane în carantină şi 505 în izolare la domiciliu, fiind realizate până acum 1.227 de teste. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Priviți ce mută Rusia la granița cu Ucraina!

2 Americanii, semnal de forță! Priviți ce dihanie au scos din adâncuri!

3 Din culisele marilor tunuri / Cine este în spatele firmelor care importă 90% din gazul rusesc?

4 VIDEO Demonstrație de forță a MApN?

5 Pușcărie scrie pe ea! / Un mail trimis de Buzăianu instanței o îngroapă definitiv pe japița lui Băsescu!