DSP Galaţi: Nouă decese înregistrate la Centrul privat de ''Îngrijiri Bătrâni Sf. Ilie'' de la începutul pandemiei de COVID-19

DSP Galaţi: Nouă decese înregistrate la Centrul privat de ''Îngrijiri Bătrâni Sf. Ilie'' de la începutul pandemiei de COVID-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat, miercuri, că numărul deceselor cauzate de coronavirus în rândul vârstnicilor internaţi la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni "Sf. Ilie" din municipiul Galaţi a ajuns, în total, la nouă.

Potrivit sursei citate, la acest cămin, înainte de izbucnirea epidemiei, erau internaţi 130 de bătrâni, dar, în momentul de faţă, în unitate mai sunt doar 55 de vârstnici, restul, de peste 70, fiind internaţi la diferite spitale, cu teste pozitive la coronavirus, ultimul caz fiind depistat miercuri.

De asemenea, 18 angajaţi care au lucrat în acest centru au fost confirmaţi cu COVID-19.

Ancheta epidemiologică a stabilit că virusul a fost adus în căminul de îngrijire a bătrânilor de către directoarea unităţii, al cărei soţ călătorise în Turcia. Bărbatul s-a întors din călătorie pe 20 martie, ulterior a fost confirmat cu COVID-19 şi, pe 3 aprilie, a decedat.

Femeia se află internată la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi, iar pe numele ei Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Pentru asigurarea asistenţei medicale în centru, au fost detaşate 10 asistente şi 12 infirmiere de la Spitalul Judeţean, Spitalul CFR şi Maternitatea Buna Vestire din Galaţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”