DSP Olt: Bărbatul confirmat cu coronavirus nu prezintă simptome de boală; el este spitalizat la Craiova

DSP Olt: Bărbatul confirmat cu coronavirus nu prezintă simptome de boală; el este spitalizat la Craiova

Bărbatul în vârstă de 51 de ani, din judeţul Olt, confirmat cu noul coronavirus, nu prezintă simptome specifice bolii, el se afla izolat la domiciliu, iar din momentul confirmării a fost spitalizat la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova, a informat vineri Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Bărbatul în cauză locuieşte în mediul urban şi în data de 28 februarie a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, confirmat cu coronavirus.

Bărbatul din judeţul Olt nu are contacţi de familie, mai precizează DSP Olt.

"În data de 6 martie 2020, la nivelul judeţului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat cu infecţia umană cu noul coronavirus. Este vorba despre un pacient de sex masculin, din mediul urban, în vârstă de 51 ani, care în data de 28 martie 2020 a călătorit din Italia în acelaşi autocar cu bărbatul de 71 ani din Suceava (confirmat cu COVID -19). Bărbatul nu prezintă simptome specifice bolii. Din data de 29.02. 2020 se află izolat la domiciliu, iar din momentul confirmării cu (analizele efectuate la n.r.) Spitalul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' Bucureşti, este spitalizat în Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' Craiova", se arată în informarea DSP Olt.

Potrivit sursei citate, în judeţul Olt au fost monitorizate în regim de izolare la domiciliu 379 de persoane, iar 24 de persoane au ieşit din perioada în care trebuia să stea în izolare, iar la o persoană a fost confirmată prezenţa virusului. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Cât de aproape e criza economică. Un expert explică ce-i aşteaptă pe români şi cum a scăpat inflaţia de sub control

4 VIDEO Rachetele HIMARS primite de Ucraina din SUA au distrus posturile de comandă rusești din Donbas

5 ”Tovarășul Stalin a făcut o greșeală că a permis Germanei să existe! Să ardă în iad!” / Propagandistul lui Putin în plin delir