DSP Olt: Un bărbat infectat cu SARS-CoV-2 şi care a refuzat internarea a decedat acasă

DSP Olt: Un bărbat infectat cu SARS-CoV-2 şi care a refuzat internarea a decedat acasă

Un bărbat testat pozitiv pentru noul coronavirus pe 12 iulie, care a refuzat internarea în spital, a decedat joi acasă, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, remis, joi, AGERPRES.

"În cursul zilei de astăzi, respectiv 16.07.2020, a fost înregistrat un deces la domiciliu. Persoana, bărbat în vârstă de 56 de ani, a refuzat internarea. El prezenta următoarele comorbidităţi: insuficienţă cardiacă congestivă, stenoză aortică, insuficienţă mitrală, insuficienţă respiratorie, HTA primară, obezitate, hepatită cronică, boala periferică", se precizează în comunicat.

Potrivit DSP Olt, în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost confirmate 11 cazuri noi de COVID-19.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate în total 437 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre pacienţi 191 fiind vindecaţi şi 17 au decedat.

Joi, în spitalele din judeţ erau internate 110 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre acestea 5 persoane fiind spitalizate în secţii ATI, fără a avea nevoie de ventilaţie mecanică.

Celelalte persoane confirmate cu COVID-19 fie s-au externat din spitale la cerere, fie au refuzat internarea.

DSP Olt a informat că în judeţ capacitatea de paturi pentru pacienţi cu noul coronavirus este de 378, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi la Spitalul Municipal Caracal (spital suport).

Managerul Spitalului de Urgenţă Slatina a spus că unitatea medicală are o capacitate de 80 de paturi pentru pacienţi confirmaţi cu COVID-19 şi de 20 de paturi pentru pacienţi cu suspiciune de infectare cu SARS-CoV-2. AGERPRES / (AS - autor: Cristina Matei, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa