DSP Vrancea: Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul judeţului - în scădere

DSP Vrancea: Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul judeţului - în scădere

Rata de infectare cu COVID-19 la nivelul judeţului Vrancea este în scădere, ajungând la 0,76 de cazuri la 1.000 de locuitori, una dintre cele mai mici înregistrate la nivel naţional, a informat, joi, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

DSP anunţă că localitatea Păuleşti, care a înregistrat timp de mai multe zile valori de peste 10 la 1.000 a ratei de infectare cu COVID-19, se află pe un trend descendent.

"La 21 octombrie, rata de infectare pentru judeţul Vrancea este de 0,76 cazuri la 1.000 de locuitori, în scădere faţă de valoarea înregistrată în ziua precedentă. Comuna Păuleşti se află pe un trend descendent al ratei, înregistrând o valoare de 1,07 la 1.000, ca rezultat al intensificării controalelor în localitate, cu sprijinul structurilor MAI, cu accent pe verificarea respectării măsurilor impuse pentru limitarea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Localitatea Păuleşti deţinuse o bună perioadă de timp 'supremaţia' scenariului roşu, cu valori de peste 10 la 1.000 ale ratei de infectare", se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit DSP Vrancea, la acest moment se regăsesc în "zona roşie" comunele Goleşti şi Tulnici, cu valori de 2,29, în creştere, respectiv, 2,13, în regres. Alte localităţi cu rate de infectare peste 1 la 1.000 de locuitori sunt Focşani, cu 1,39, în creştere, Cîmpineanca - 1,37, Corbiţa - 1,72, Jariştea - 1,17, Odobeşti - 1,10, Slobozia Ciorăşti - 1,50, Tătăranu - 1,12 şi Vînători - 1.

Instituţia recomandă în continuare respectarea măsurilor de prevenţie, promovarea unei atitudini preventive din partea populaţiei, instituirea obligativităţii portului măştii de protecţie în spaţiile publice închise şi deschise, spaţii comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă şi continuarea campaniilor de instruire cu privire la măsurile de prevenire şi control a infecţiei SARS-CoV-2 în unităţile de învăţământ.

Joi, la nivelul judeţului Vrancea s-au raportat 30 de noi cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. În spitalele din Focşani şi Adjud se află internaţi 84 de pacienţi, dintre care nouă la ATI. 772 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar alte 178 sunt în izolare la domiciliu.

DSP a efectuat până în prezent 21.770 de teste, fiind depistate 3.178 de persoane pozitive. Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 2.728, iar al persoanelor decedate la 127. AGERPRES / (AS - autor: Dana Lepădatu, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990