Dubai, cel mai mare aeroport din lume în 2015, pentru al doilea an consecutiv

Dubai, cel mai mare aeroport din lume în 2015, pentru al doilea an consecutiv

Dubai International Airport și-a păstrat anul trecut titlul de cel mai mare aeroport din lume în funcție de numărul de pasageri internaționali, datorită extinderii activităților operatorilor aerieni și a numărului de rute, transmite Reuters. În 2015, un număr de 78 milioane de pasageri internaționali au trecut prin Dubai International Airport, în creștere cu 10,7% față de 2014 (când s-au înregistrat 70,5 milioane de pasageri). 

În decembrie, traficul a urcat cu 8,5%, la 7,05 milioane de persoane.

Majorarea traficului vine pe fondul adăugării a 12 noi destinații de pe aeroportul din Dubai, a extinderii activităților operatorilor aerieni Emirates și flydubai. De asemenea, companiile Air Canada, Eurowings (Germania) și China Southern au început să opereze în Dubai.

Datorită majorării numărului de turiști, Dubai International Airport a devenit în 2014 cel mai mare aeroport din lume în funcție de numărul de pasageri internaționali, devansând aeroportul Heathrow (Londra), care a fost tranzitat anul trecut de 75 milioane de pasageri internaționali.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale