Dughin și Putin, primele reacții după moartea Dariei Dughina

Dughin și Putin, primele reacții după moartea Dariei Dughina

Dughin și Putin, primele reacții după moartea Dariei Dughina.

Preşedintele rus Vladimir Putin a denunţat luni o „crimă josnică” după moartea Dariei Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin ce susţine ofensiva asupra Ucrainei, în explozia maşinii pe care o conducea, lângă Moscova, relatează AFP și Agerpres.

Vladimir PutinFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

„O crimă josnică, plină de cruzime, a curmat prematur viaţa Dariei Dughina, o persoană strălucitoare şi talentată, dotată cu o inimă cu adevărat rusă”, a declarat Putin într-un mesaj de condoleanţe publicat de Kremlin şi adresat apropiaţilor tinerei ucise sâmbătă.

„Ca jurnalistă, om de ştiinţă, filosof şi corespondent de război, ea a servit poporul şi patria cu sinceritate, ilustrând prin faptele sale ce vrea să însemne o patrioată rusă”, a adăugat Putin.

Dughin, după uciderea fiicei sale: „Dușmanii Rusiei au ucis-o în mod meschin, pe furiș. Inimile noastre tânjesc după mai mult decât o simplă răzbunare. Este prea puțin, nu este calea rusească. Avem nevoie de Victoria noastră”

Alexandr Dughin a făcut primele comentarii despre uciderea fiicei sale Darya Dugina în urma unui atentat cu mașină capcană, acuzând Ucraina pentru moartea acesteia, relatează CNN .

Dughin este marele părinte al unei mărci virulente de naționalism rusesc care a devenit din ce în ce mai influent la Moscova.

Dughina a fost ucisă în timpul unei explozii „în fața ochilor mei” în timp ce „se întorcea de la festivalul Tradiția de lângă Moscova”, a spus el într-o declarație prin intermediul canalului Telegram al prietenului său Konstantin Malofeev.

„Era o frumoasă fată ortodoxă, patriotă, corespondentă militară, expertă în canale centrale și filosof. Discursurile și reportajele ei au fost întotdeauna profunde, fundamentate și reținute. Ea nu a îndemnat niciodată la violență și război”, a continuat el. „A fost o stea în ascensiune la începutul călătoriei sale. Dușmanii Rusiei au ucis-o în mod meschin, pe furiș”.

El a făcut apel la victoria Rusiei în urma morții ei.

„Dar noi, poporul nostru, nu putem fi frânți nici măcar de astfel de lovituri insuportabile”, se arată în declarația sa. „Inimile noastre tânjesc după mai mult decât o simplă răzbunare sau retribuție. Este prea puțin, nu este calea rusească. Avem nevoie doar de Victoria noastră. Fiica mea și-a pus viața de fecioară pe altarul ei. Așa că învingeți, vă rog!”

Marți va avea loc o slujbă de comemorare pentru Dughina, a adăugat el.

Duminică, Ucraina a negat cu tărie orice implicare în explozia mașinii, Mykhailo Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, declarând într-un interviu la televiziunea ucraineană că „Ucraina nu are cu siguranță nimic de-a face cu acest lucru, deoarece nu suntem un stat criminal, ceea ce este Federația Rusă, și cu atât mai mult, nu suntem un stat terorist”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina