Duminică, noul termen pentru invadarea Ucrainei

Duminică, noul termen pentru invadarea Ucrainei

Invazia Rusiei asupra Ucrainei a primit un nou termen din partea experților militari americani, care vorbeau anterior de un posibil atac între 15-16 februarie 2022.

Acum trebuie să ne îndreptăm atenția asupra zilei de duminică, 20 februarie 2022, dar și în zilele viitoarei săptămâni.

Potrivit Politico , cu referire la un analist militar, cercetător principal în cadrul Centrului militar-naval de analiză, Michael Kofman, perspectiva unei invazii pe 16 februarie a fost întotdeauna exagerată și ar trebui să se acorde atenție zilei de 20 februarie și zilelor următoare.

Expertul enumeră mai mulți factori care ar confirma seriozitatea raționamentului său. În special, el reamintește că exercițiile militare ruso-belaruse ar trebui să se încheie. Mai ales că, în trecut, departamentul de apărare al Belarusului a declarat că, după exerciții, toți soldații ruși vor părăsi teritoriul republicii.

kof

Un alt argument pentru o posibilă ofensivă a Federației Ruse ar fi încheierea Conferinței de Securitate de la München și rezultatul cu care președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, se va întoarce în țară.

Tot pe 20 februarie se încheie Jocurile Olimpice de la Beijing, iar Putin, potrivit presei, nu va începe invazia până nu va avea loc ceremonia de închidere, pentru a nu-l supăra pe liderul chinez Xi Jinping.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...