Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al CJ Vaslui, rămâne în arest preventiv

Dumitru Buzatu, fostul preşedinte al CJ Vaslui, rămâne în arest preventiv

Tribunalul Vaslui a decis, vineri, prelungirea mandatului de arestare preventivă în cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, cercetat pentru luare de mită, informează Agerpres. Măsura nu este una definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore. În prezent, Dumitru Buzatu se află în arest preventiv la Penitenciarul Vaslui.

Dumitru Buzatu FOTO Simona Voicu

În cazul expertului Radu Judele, cercetat în acelaşi dosar pentru trafic de influenţă, judecătorul a decis prelungirea arestului la domiciliu.

„În baza art. 348, raportat la art. 207, alin. 4, Cod procedură penală, se verifică şi constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, în prezent aflat în Penitenciarul Vaslui, prin Încheierea nr. 70/DLF din data de 23.09.2023 pronunţată în dosarul nr. 1.886/89/2023 al Tribunalului Vaslui, mandat de arestare preventivă nr. 16/UP din 23.09.2023). Menţine măsura arestului preventiv luată faţă de inculpatul Buzatu Dumitru, care urmează să fie verificată periodic în termenul de 30 de zile”, se arată în decizia instanţei Tribunalului Vaslui.

Fostul lider PSD a fost arestat preventiv pe data de 23 septembrie 2023, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. El a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie când primea 1,25 milioane de lei mită pentru a favoriza o firmă să obţină un contract.

Banii au fost găsiţi de anchetatori în portbagajul maşinii acestuia, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, la sfârşitul anului trecut, trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?