Dumitru Coarnă (SNPPC): Au adus poliția națională de râsul țării

Dumitru Coarnă (SNPPC): Au adus poliția națională de râsul țării

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, amenință cu declanșarea protestelor în cazul în care polițiștii nu vor primi mai multe fonduri și consideră că Poliția a ajuns "de râsul țării".

"Senatul a votat o formă a salarizării corectă, raportată la principii și la valoarea muncii noastre, în Camera Deputaților au schimbat tot, au schimbat toată legea cu privire la Anexa 6, la Poliție. Toată au schimbat-o, doamna Vasilescu, domnul Solomon (...). Nu știu dacă protestele vor rezolva (...), eu vreau să le transmit că au ajuns într-un paradox — au adus poliția națională de râsul țării. Priviți ce au făcut din această lege 153 — singurii care beneficiază de majorare 100% sunt ai lor, protejații lor: primari, consilieri județeni, consilieri locali", a declarat Dumitru Coarnă luni, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne.

El a reclamat salariile mici ale polițiștilor și le-a comparat cu cele ale polițiștilor locali care aparțin de primării.

"Apoi, au Poliție Locală. Unde în lumea asta sunt două poliții, decât la noi? (...) Le-au făcut 7.000 de lei salariul de încadrare, pe 1 iulie. 7.000 — studii superioare, 5.000 sau 4.000 — studii medii. În condițiile în care salariul mediu în Ministerul pe care îl patronează (Carmen Dan — n.r.) media salariului de bază e undeva la 1.800 — 2.000. Deci un tehnician criminalist cu 15 ani vechime, cu Academie de Poliție, are un salariu de bază undeva la 2.000 — 2.200 de lei, iar un polițist local — foarte bine că au — cu studii medii, care taie iarbă, udă flori (...) are 4.000 salariul de încadrare. Vedeți diferențele?", le-a spus Coarnă jurnaliștilor, prezenți la sediul MAI.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, l-a acuzat, luni, pe Dumitru Coarnă că are un limbaj dublu. "Odată spune că actuala lege a pensiilor este nelegală și că trebuie plafonată și că trebuie să creștem vârsta de pensie, iar atunci când vrem să corectăm această legislație, ne amenință cu proteste. Cărei poziții a domnului Coarnă să îi răspund eu, acum?", a afirmat ministrul de Interne.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro