După aceeaşi logică folosită în cazul României, şi Ungaria ar trebui exclusă din Schengen, afirmă vicecancelarul Austriei

După aceeaşi logică folosită în cazul României, şi Ungaria ar trebui exclusă din Schengen, afirmă vicecancelarul Austriei

Vicecancelarul Austriei, Werner Kogler, a declarat că dacă s-ar folosi aceeași logică care a dus la decizia de veto în cazul aderării României la Schengen, atunci Ungaria ar trebui să fie exclusă.

FOTO EPA

"Obiectiv vorbind, există probleme în ceea ce priveşte migraţia, dar care sunt legate doar marginal de Schengen. Noi, Verzii, căutăm soluţii. (...) Trebuie să recunoaştem. Nu poţi să înregistrezi 100.000 de migranţi în Austria şi să afli apoi că 75.000 - 80.000 nu erau înregistraţi înainte.

Adevărata problemă ţine de Ungaria. Dacă am urma logica ministrului de Interne (privind refuzul de aderare a României n.r.), atunci Ungaria ar trebui să fie dată afară din Schengen, pentru că pe acolo trec cei mai mulţi migranţi neînregistraţi în Austria", a spus vicecancelarul, relatează Digi24 .

Kogler a fost întrebat dacă România va intra în Schengen anul viitor și a spus că "acesta este obiectivul".

Vicecancelarul Austriei a criticat decizia cancelarului Karl Nehammer care s-a opus aderării României și Bulgariei la Schengen. El este liderul Partidului Verde. În 2020 partidul său a format o coaliție cu conservatorii din Partidul Poporului, partid condus chiar de cancelarul Austriei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă