După ce a stat pe nedrept la închisoare timp de aproape 30 de ani, un bărbat din Philadelphia a fost ucis

După ce a stat pe nedrept la închisoare timp de aproape 30 de ani, un bărbat din Philadelphia a fost ucis

Un bărbat, pe numele său Christopher Williams, condamnat pe nedrept, care a stat aproape 30 de ani în închisoare înainte de a fi eliberat în urmă cu un an, a fost împușcat mortal în timp ce se afla la o înmormântare, au anunțat, miercuri, autoritățile, relatează NBC News.

Christopher Williams a fost ucis în timp ce se afla la o înmormântare. Foto: Twitter

Autoritățile din Philadelphia au transmis că bărbatul a fost împușcat în cap, vineri, în cimitirul Mount Peace. Până în prezent nu au fost efectuate arestări în acest caz.

Williams a fost transportat la spital imediat după ce a fost împușcat, dar a fost declarat mort.

Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost condamnat în două cazuri separate, o triplă crimă din anul 1989 și omorârea lui Michael Haysenworth, în același an.

Williams și coacuzatul Troy Coulston au fost condamnați pentru omorârea lui Haynesworth în anul 1992. Ulterior, în anul 1993, Williams și coacuzatul Theophalis Wilson au fost condamnați pentru tripla crimă.

Decenii mai târziu, procurorii din Philadelphia au respins condamnările pentru crimă în cazul lui Williams în ambele cazuri, după ce au descoperit mărturii viciate și probe pe care poliția le-a ascuns.

După eliberarea din 2021, Williams a lucrat ca tâmplar și își dorea să-și deschidă propria afacere în construcții și să angajeze condamnați eliberați, a afirmat avocatul său, Stuart Lev.

Este incredibil de tragic. Bărbatul acesta a stat zeci de ani de închisoare și a fost condamnat la moarte pentru crime pe care nu le-a comis, pentru că sistemul a eșuat", a declarat avocatul, miercuri. „A continuat să lupte și nu a renunțat. A continuat să insiste și să încerce diferite moduri de a arăta că este nevinovat”, a mai adăugat acesta.

Un reprezentant al procurorului districtual din Philadelphia, Larry Krasner, a declarat că omorârea lui Williams a fost „tragică” și că îi pare rău că bărbatul nu s-a bucurat mai mult de libertate.

Ceea ce a îndurat Chris după ce a fost condamnat de două ori pe nedrept este de neînțeles”, a afirmat Jane Roh, reprezentantul procurorului districtual.

Și faptul că libertatea sa de scurtă durată a fost marcată de chinuri, pentru că Pennsylvania este unul dintre cele 12 state din SUA care nu îi compensează pe cei condamnați pe nedrept, este inadmisibil”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

5 Așa o fi?