După plecările furtunoase din Downing Street, Boris Johnson alege un şef de cabinet discret

După plecările furtunoase din Downing Street, Boris Johnson alege un şef de cabinet discret

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a numit joi un fost funcţionar discret drept nou şef de cabinet, sperând că va putea încheia un capitol după plecarea furtunoasă a mâinii sale drepte, controversatul Dominic Cummings, figură proeminentă a taberei pro-Brexit, relatează AFP.

Dan Rosenfield îşi va prelua oficial postul la 1 ianuarie, a anunţat Downing Street într-un comunicat, o dată simbolică la care se va încheia perioada de tranziţie post-Brexit, Regatul Unit urmând să rupă definitiv legăturile cu Uniunea Europeană.

După ce a activat în cadrul sectorului bancar şi în Ministerul de Finanţe, Rosenfield a fost până în prezent responsabil mondial cu clienţii companii pentru Hakluyt, o societate de consiliere strategică cu sediul la Londra şi înfiinţată de foşti membri ai MI6, serviciul de informaţii externe britanic.

Pe pagina sa de LinkedIn, Hakluyt insistă asupra ambianţei de lucru din cadrul societăţii, afirmând că "agresivitatea şi aroganţa pur şi simplu nu sunt tolerate".

Este o atitudine care contrastează cu metodele de management brutale pentru care era reputat Dominic Cummings, creier al campaniei taberei "Leave" înainte de referendumul privind Brexitul în 2016.

Dominic Cummings şi-a părăsit recent postul de consilier special al lui Boris Johnson, care era de fapt de şef de cabinet, după plecarea directorului de comunicare din Downing Street 10 şi aliatului său din tabăra "Leave" Lee Cain, scrie France Presse. Cei doi, care reprezentau aripa dură a adepţilor Brexit-ului, au plecat după o luptă internă pentru putere în sânul echipei prim-ministrului.

În locul unui om politic experimentat precum fostul ministru de finanţe Sajid Javid, al cărui nume a fost vehiculat, Boris Johnson a ales o persoană mai discretă şi mai consensuală pentru a-i deveni şef de cabinet.

Înainte de Hakluyt, Dan Rosenfield a făcut parte din conducerea Bank of America după 11 ani petrecuţi în Ministerul de Finanţe, dintre care patru ca asistent principal a doi miniştri de finanţe. El este, de asemenea, preşedintele World Jewish Relief, principala organizaţie caritabilă umanitară a comunităţii evreieşti britanice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…