După refuzul pe Schengen, cancelarul Austriei l-a invitat pe președintele Bulgariei la Concertul de Anul Nou de la Viena

După refuzul pe Schengen, cancelarul Austriei l-a invitat pe președintele Bulgariei la Concertul de Anul Nou de la Viena

Președintele bulgar Rumen Radev a participat pe 1 ianuarie 2023 la tradiționalul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea austriacă ORF.

Rumen Radev, alături de Karl Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena FOTO Instagram

Președintele bulgar Rumen Radev a fost prezent în Sala de Aur a Musikverein din Viena la invitația statului austriac, a precizat agenția de știri bulgară BTA.

În onoarea președintelui bulgar și a ministrului indian al afacerilor externe, Subrahmanyam Jaishankar, în pauza concertului a fost organizată o scurtă recepție într-una dintre sălile Musikverein.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a postat ulterior pe Instagram fotografii în care apare alături de Radev.

„Sunt foarte încântat că președintele bulgar Rumen Radev a acceptat invitația mea la Concertul de Anul Nou de la Viena. Am vorbit și despre subiecte și provocări actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a proteja în mod eficient frontierele externe și de a reduce migrația neregulamentară. De asemenea, solicit acest sprijin din partea UE”, a scris Nehammer.

Însoțit de viceprim-ministrul responsabil cu gestionarea fondurilor europene, Rumen Radev va discuta atât cu Nehammer, pe tema migrației și a protecției frontierelor, cât și cu președintele federal al Austriei, Alexander Van der Bellen.

În timpul vizitei sale la Viena, care durează o zi, președintelui Bulgariei va lua prânzul cu ministrul Afacerilor Externe austriac, Alexander Schallenberg.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat accederea la Schengen a Bulgariei și a României, în cadrul Consiliului UE pentru Justiție și Afaceri Interne care a avut loc la Bruxelles.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă