După scandalul Halep, naționala de handbal a fost luată în colimator: 12 jucătoare testate înainte de European!

După scandalul Halep, naționala de handbal a fost luată în colimator: 12 jucătoare testate înainte de European!

România se pregătește asiduu pentru Campionatul European de handbal feminin, programat în perioada 4-20 noiembrie 2022, în Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru. Fetele noastre fac parte din grupa C, alături de Franța, Țările de Jos și Macedonia de Nord.

Cristina Neagu, principala marcatoare a naționalei României de handbal. Foto Mediafax

Lotul României efectuează un stagiu de pregătire pentru Euro 2022 în Ungaria, unde va întâni sâmbătă (ora 18.00, ProArena) naționala țării gazdă și apoi Germania.

Imediat după ce a izbucnit scandalul Simona Halep, depistată pozitiv cu o substanță interzisă, nu mai puțin de 12 jucătoare convocate la naționala de handbal au fost testate antidoping, înaintea plecării în Ungaria.

Florentin Pera, antrenorul la naționala de handbal feminin, a declarat pentru as.ro cum a decurs controlul: „Îmi pare rău pentru Simona, e o sportivă extraordinară care ne-a reprezentat ţara la cel mai bun nivel. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, eu sper să treacă cu bine peste toate aceste probleme şi să-şi arate nevinovăţia.

Odată cu situaţia Simonei, la noi, în prima zi de cantonament, a fost antidopingul. Au dat probe 12 jucătoare, dar din ce ştiu eu nu au fost probleme”.

Crina Pintea: „Avem grijă la ce mâncăm, ce consumăm, ce pastile luăm”

Pivotul naționalei României, Crina Pintea, a dezvăluit cum stau lucrurile în ceea ce privește controalele antidoing în handbal: „Întotdeauna pentru noi a fost o grijă în plus, pentru că trebuie să avem foarte mare grijă la ce mâncăm, ce consumăm, ce pastile luăm.

Crina Pintea, puternicul pivot al echipei României. Foto Sportpictures

Crina Pintea, puternicul pivot al echipei României. Foto Sportpictures

Nu ştiu ce să spun despre Simona. Tot ce pot să spun este că nu cred că a luat ceva.. Sunt multe controale și în handbal. A fost o perioadă în care trebuia să spui în fiecare zi unde eşti, ce faci. Fac mai rar controalele, este în funcţie de sportiv”, a comentat și Crina Pintea, potrivit gsp.

Naționala României de handbal va participa la Campionatul European, urmând să joace primele 3 meciuri din grupe la Skopje, în Macedonia de Nord, contra Țărilor de Jos, Franței și țării gazdă. Misiunea de a se clasa între primele trei echipe în grupă - condiție necesară pentru accederea în în faza următoare a competiției - este destul de dificilă, având în vedere formațiile pe care le întâlnim.

Dar și pentru că naționala lui Florentin Pera este văduvită de mai multe jucătoare acidentate sau care au ales să nu se vaccineze și au ratat convocarea la lot.

Programul României în grupa C la Euro 2022

5 noiembrie România-Țările de Jos

7 noiembrie România-Franța

9 noiembrie România-Macedonia de Nord

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria