Dușa: Cei doi militari din Afganistan nu au murit din cauza unei explozii, ca până acum

Dușa: Cei doi militari din Afganistan nu au murit din cauza unei explozii, ca până acum

Cei doi militari români din Afganistan nu și-au pierdut viața ca și ceilalți de până acum din cauza unei explozii, ci dintr-o altă cauză, a afirmat sâmbătă fostul ministru al Apărării Mircea Dușa, care a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

"Incidentele astea, până acum, s-au întâmplat ca urmare a exploziei unui dispozitiv improvizat. De această dată a fost un eveniment de alt gen și sigur Ministerul Apărării va face precizările de rigoare", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Mircea Dușa.

Întrebat la ce se referă exact atunci când afirmă că "a fost un eveniment de alt gen", el a spus: "Las totuși să facă precizările Ministerul Apărării".

Potrivit lui Dușa, peste 640 de militari români se află în misiune în Afganistan.

"Este un eveniment trist. Vreau să transmit condoleanțe familiilor. Peste 640 de militari români se află în misiune în Afganistan. (...) România și-a asumat rolul de a continua misiunea în Afganistan", a declarat Mircea Dușa.

Doi militari români și-au pierdut viața și un al treilea a fost rănit în urma unui incident care a avut loc sâmbătă, ora 10,45, în apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executării unei misiuni de instruire a polițiștilor afgani, a informat un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, în urma incidentului, celor trei militari de la forțele pentru operații speciale, care au fost răniți, li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați imediat la spitalul militar cel mai apropiat.

Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian și sergentul Vizireanu Adrian nu au supraviețuit, iar starea militarului rănit este stabilă și urmează să fie transferat la un spital din Germania, precizează MApN.

Conform sursei citate, familiile victimelor au fost anunțate, iar incidentul este anchetat de o comisie militară.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, îi va avansa la gradul de sublocotenent post-mortem pe plutonierul Iulian Dumitrescu și pe sergentul Adrian Vizireanu, a mai informat MApN.

AGERPRES/(A — autor: Isabela Paulescu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre „gaura neagră” a lui Ciolacu

2 Voi vedeți ce pregătesc americanii? Nici filmele SF n-au mers atât de departe...

3 VIDEO Rareș Bogdan, afacere sub acoperire: a dat un covrig pe două mere

4 „Cea mai detestată femeie din Marea Britanie” cere 200 de dolari invitaților la masa sa de Crăciun

5 Fanii CFR Cluj, atac fără precedent la adresa lui Emil Boc