Dușmanii vezicii urinare. Alimentele de care trebuie neapărat să te ferești: „Devin mai acide cu cât se gătesc mai mult”

Dușmanii vezicii urinare. Alimentele de care trebuie neapărat să te ferești: „Devin mai acide cu cât se gătesc mai mult”

Unele alimente și băuturi pot cauza iritația vezicii urinare. Eliminarea acestora din dietă vă poate ajuta să reduceți problemele. Chiar dacă ai o vezică urinară sănătoasă , a ști ce alimente și băuturi sunt iritante va fi benefic pentru sănătatea ta.

Sănătatea vezicii urinare, influențată de dieta zilnică FOTO Shutterstock

Conform dr. Anika Ackerman , specialist în urologie, „pentru pacienții cu vezică urinară sensibilă sau vezică hiperactivă (OAB), este important să realize că dieta le poate agrava simptomele,” relatează news.yahoo.com .

Cistita interstițială, cunoscută și sub numele de sindromul vezicii urinare dureroase, este o afecțiune pe termen lung care provoacă disconfort în vezica urinară, care este adesea iritată. Există, de asemenea, senzația că trebuie mergi des și urgent la toaletă. „Atunci când pacienții se confruntă cu vezica urinară hiperactivă sau simptome de cistită interstițială/sindrom de vezică dureroasă, prima noastră recomandare este de a limita iritanții vezicii urinare”, a spus Ackerman.

Conștientizarea alimentelor și băuturilor care pot provoca iritații poate fi utilă pentru a preveni simptomele vezicii urinare pentru cei care nu au în prezent nicio problemă”, a spus Aleece Fosnight, asistent medical, specializat în sănătatea femeilor și urologie.

Cafeaua poate exacerba simptomele

Experții medicali au dezvăluit câteva din alimentele și băuturile pe care ar trebui să le limitați sau să le evitați pentru o vezică sănătoasă.

Cafeaua, licoarea îndrăgită de aproape toată lumea, conține câțiva iritanți - cofeină și acid.

Cofeina din cafea este un diuretic cunoscut, ceea ce înseamnă că te face să produci mai multă urină, crescând frecvența vezicii urinare”, a explicat dr. Felwa Milhouse, urolog și specialist în medicina pelvină și reconstructivă pentru femei „S-a observat, de asemenea, că aceasta crește urgența urinară, făcând mai grea controlarea vezicii urinare.” Ackerman a adăugat că „alimentele și băuturile acide pot fi iritante și, de asemenea, pot exacerba aceste simptome”. În cazul în care nu vrei să renunți la cafea, poți să o consumi cu moderație.

Citricele conțin acizi

Aciditatea nu este un prieten cu vezica urinară. Citricele sunt sănătoase, dar dacă suferi de orice simptome, este mai bine să le limitați sau să le reduceți din dietă.

Grapefruitul sau portocalele, inclusiv sucurile, sunt fructe care au un număr mare de acizi”, a spus Milhouse. „Această aciditate poate provoca iritarea mucoasei vezicii urinare și poate crește simptomele dureroase ale vezicii. Aș recomanda cu tărie să evitați aceste alimente dacă aveți simptome active de ITU(infecție urinară) sau cistita interstițială.”

Roșiile gătite nu sunt recomandate

Roșiile fierte conțin mai mult acid decât cele crude. „Roșiile sunt foarte acide, ceea ce poate fi un declanșator al durerii de vezică urinară pentru multe persoane”, a spus Milhouse.

Acidul din roșii afectează urina. „Roșiile cresc aciditatea urinei și provoacă în mod semnificativ iritații la nivelul mucoasei vezicii”, a spus Fosnight. În plus, roșiile fierte au mai mult acid decât cele proaspete.

Roșiile devin mai acide cu cât se gătesc mai mult timp, astfel încât cele proaspete sunt mai puțin iritante pentru vezică”, a spus Milhouse. „Aș limita sau elimina produsele pe bază de roșii (mai ales dacă sunt gătite), dacă aveți simptome active de ITU sau cistita interstițială.”

Carnea procesată, un dezastru

Reducerea frecvenței consumului de carne procesată - cum ar fi șunca afumată și mezeluri - este recomandată de urologi.

Aditivii care prelungesc perioada de valabilitate a cărnii procesate și adaugă aromă nu sunt buni pentru vezica dumneavoastră. Multe dintre acestea conțin nitrați, care sunt un amestec de compuși de azot și oxigen. „Din păcate, aceste substanțe chimice sunt, de asemenea, o sursă binecunoscută de produse secundare cancerigene sau cauzatoare de cancer”, a spus Milhouse. „Produșii secundari ai nitriților adăugați în carnea roșie sunt asociați cu risc crescut de cancer de vezică urinară.

Indiferent dacă aveți sau nu probleme cu vezica urinară, Milhouse a sugerat să fiți atenți la consumul de carne procesată. „Recomand cu siguranță limitarea sau evitarea cărnii procesate la toată lumea, indiferent de simptomele vezicii urinare”, a spus ea.

Tutunul, un pericol uriaș

Deși nu este nici un aliment, nicio băutură, fumatul poate duce la cancer de vezică urinară. Este posibil să asociați cancerul pulmonar cu fumatul, dar tutunul poate fi vinovat în nenumărate tipuri de cancer.

Substanțele din tutun sunt procesate și eliberate atunci când o persoană urinează. „Substanțele chimice dăunătoare din produsele din tutun sunt filtrate prin rinichi și sunt eliminate în urină”, a spus Fosnight. „Aceste substanțe chimice afectează mucoasa vezicii urinare, provocând modificări celulare care duc la cancerul vezicii urinare.”

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?