Duster 3, surprins la teste de drum. Cu ce motorizări ar putea veni modelul

Duster 3, surprins la teste de drum. Cu ce motorizări ar putea veni modelul

Cea de-a treia generație de Dacia Duster a fost fotografiată în trafic, în timpul testelor de drum, și cu toate că mașina a fost camuflată, ne putem da seama ce model vom avea la vânzare de anul viitor.

Portalul ceh rnews.cz susține că modelul poate fi catalogat drept unul revoluționar, care va utiliza platforma nouă CMF-B LS, în timp de Duster 2, aflat acum în ofertă, utilizează structura tehnică a primului model. Această platformă este utilizată deja cu succes pe Sandero, Logan și Jogger, așa că așteptările sunt mari, arată rnews.cz. Totuși, Duster 3 va avea o gardă la sol mărită și un ampatament mai mare decât Sandero, de exemplu.

Nu știm prea multe încă, dar ceea ce se poate spune cu certitudine este că propulsia cu GPL va rămâne în ofertă și că noul Duster va primi platforma hibridă E-Tech. Nu știm încă dacă va fi o nouă generație cu un nou 1.8SCe sau versiunea actuală cu un 1.6SCe. O certitudine ar trebui să fie, însă, prezența unui 1.2TCe cu trei cilindri complet nou cu un mild hybrid de 48V, care ar trebui să primească și GPL-ul menționat“, a mai notat portalul rnews.cz.

Reamintim că Duster 2 a rămas singurul model comercializat de Dacia care continuă să folosească platforma B0+, care este destul de veche. Designul noului Duster , care este cunoscut în interiorul Renault sub codul P1310, a fost definitivat la jumătatea anului trecut. Modelul are ca punct de plecare Dacia Bigster Concept, iar la nivel estetic Duster 3 poate fi definit drept „fratele mai mic“ al viitoarei Dacia Bigster, model care, dacă totul decurge conform planului, va fi lansat în 2025.

image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...