E clar! PSD anunță că rămâne alături de infractori, după declarațiile președintelui! Mai mult, începe să pună condiții pentru referendumul de modificare a Constituției!

E clar! PSD anunță că rămâne alături de infractori, după declarațiile președintelui! Mai mult, începe să pună condiții pentru referendumul de modificare a Constituției!

E clar! PSD anunță că rămâne alături de infractori, după declarațiile președintelui! Mai mult, începe să pună condiții pentru referendumul de modificare a Constituției! Reacția PSD la solicitarea președintelui Iohannis: PSD nu va mai iniția nicio modificare a legilor justiției până când magistrații nu vor ajunge la un consens unanim.

 Social-democrații au anunțat miercuri că nu vor iniția nicio modificare a legilor justiției până când magistrații nu vor ajunge la un consens unanim, răspunzând astfel solicitării venite din partea președintelui Klaus Iohannis ca guvernul să vină urgent cu o iniţiativă care să desființeze Secția Specială de investigare a magistraților, așa cum a solicitat GRECO.

 Partidul condus de Viorica Dăncilă atrage atenția și asupra faptului că referendumul pentru revizuirea Constituției în acord cu referendumul din 26 mai trebuie să aibă loc mai devreme, nu odată cu alegerile prezindențiale din această toamnă, așa cum a declarat președintele Klaus Iohannis.

Într-un comunicat de presă, PSD susține că raportul de follow-up publicat de GRECO se raportează la evaluarea ad-hoc din luna martie, neavând nicio legătură cu referendumul din 26 mai ”cum fals pretinde președintele Iohannis”.

De asemenea, social-democrații subliniază că unele dintre concluziile și recomandările GRECO au generat dispute aprinse în interiorul sistemului judiciar, unii magistrați reclamând ”erori majore în aprecieri, iar unele concluzii ale GRECO sunt contrare dispozițiilor Curții Constituționale”.

”Consiliul Superior al Magistraturii pare a se opune mai multor obiecții ridicate de experții GRECO. În aceste condiții, oamenii politici trebuie să se abțină de la orice demers până când magistrații și experții nu se vor pune de acord. Poziția PSD este cât se poate de clară: nu va mai pune în discuție nicio modificare a legilor justiției și nu se va mai implica în astfel de controverse până când nu se va ajunge la un consens general în rândul asociațiilor reprezentative ale magistraților din România. Este o poziție similară cu cea adoptată de Olanda care într-un răspuns oficial adresat GRECO a afirmat că „nu poate implementa recomandările decât cu un larg sprijin al judecătorilor și procurorilor, care până în prezent nu au ajuns la un consens”, se mai arată în comunicatul transmis de PSD.

Social-democrații arată că România nu este singura țară care nu a aplicat recomandările GRECO, în această situașie fiind alte 14 state europene, printre care Franța, Germania, Olanda.

”În ceea ce privește referendumul pentru revizuirea Constituției în vederea transpunerii referendumului din 26 mai, PSD consideră că acesta trebuie să aibă loc cât mai curând cu putință pentru a da expresie voinței populare. În acest sens, termenul propus de președinte este mult prea lung, având în vedere că poporul român s-a exprimat fără echivoc în privința celor două întrebări de la referendum. Așadar, revizuirea Constituției trebuie să aibă loc mult mai devreme decât alegerile prezidențiale, urmând ca data referendumului de revizuire să fie stabilită imediat după deschiderea noii sesiuni parlamentare”, conchid cei de la PSD.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / „Motanul” Valeriu Nicolae o face „pocnitoare” pe Denise Rifai pentru îndrăzneala de a-și fi dat cu părerea despre „examinatoarea națiun…

2 VIDEO Este posibil așa ceva în Qatar?

3 Foarte interesante amănunte!

4 Grangurul PSD Niculae Bădălău, reținut de DNA, după ce a fost săltat și dus la audieri, duminică seară, într-un dosar de corupție

5 Andreea Tonciu și-a luat mașină de 200.000 de euro: „Sunt femeie și nu trebuie să muncesc atât de mult”