„E doar un român mai puțin”/Spaniolii care au ucis cu cruzime un român, condamnați la ani grei de închisoare

„E doar un român mai puțin”/Spaniolii care au ucis cu cruzime un român, condamnați la ani grei de închisoare

Justiția spaniolă a condamnat definitiv doi iberici care au ucis cu cruzime un cetățean român, acum aproape șapte ani. Procesul s-a prelungit, după ce avocații spaniolilor s-au folosit de toate căile de atac posibile.

Pe 20 decembrie 2014, românul Alexandru Boghiu petrecea în casa lui Eduardo López, în localitatea spaniolă Bobaras, alături de Óscar Estévez López. Cei trei au abuzat de alcool, spre disperarea soției lui López, care i-a rugat în mai multe rânduri să se oprească. Și tot de la alcool a pornit și conflictul dintre cei trei, care s-a dovedit în final fatal lui Boghiu, informează La Region.

Presa spaniolă scrie că românul s-a contrat cu gazda sa. A fost momentul în care a izbucnit o bătaie cruntă între cei doi, care s-a terminat prost pentru Boghiu. De altfel, numai intervenția soției spaniolului a făcut ca lucrurile să nu degenereze încă din prima parte a serii. Însă inevitabilul avea să se producă doar câteva ore mai târziu.

Scandal provocat de alcool și droguri

Cei trei au continuat să bea și au consumat și droguri, iar pe fondul unor discuții scandalul a fost reaprins cu o și mai mare intensitate. Enervați, cei doi spanioli au decis să-i dea o lecţie românului și l-au urcat în maşină, după care au demarat și au ieșit în afara localității.

Speriat de turnura pe care au luat-o lucrurile, Alexandru Boghiu a încercat să scape și a vrut să se dea jos din maşină, însă a fost lovit cu brutalitate de Óscar Estévez. Spaniolul a continuat să-l lovească pe român până când acesta nu a mai fost capabil să reacţioneze, după care cei doi iberici au oprit maşina lângă canalul Viñao, unde Óscar l-a îmbrâncit pe tânărul care agoniza în apă. „Ce-ai făcut?”, l-ar fi întrebat prietenul său, la care Óscar i-ar fi răspuns calm: „Nu e mare pagubă, e doar un român mai puţin”.

Fără să le pese dacă românul a murit sau nu, cei doi s-au urcat în mașină și s-au întors în apartamentul lui.

Apoi, cei doi s-au întors la apartamentul lui Eduardo, unde au continuat să petreacă nestingheriţi, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Au fost însă „deranjați” câteva zile mai târziu de polițiști, după ce cadavrul românului a fost găsit în lacul de acumulare Albarellos, purtat de apele curentului.

Condamnați la ani grei de închisoare

Arestați preventiv într-o primă fază, cei doi au fost eliberați ulterior și cercetați în stare de libertate, până când o altă instanţă a decis în februarie 2020 să-i aresteze din nou. În tot acest timp, procesul s-a prelungit, iar cei doi au fost acuzați de crimă și condamnați la închisoare. La final, cei doi au primit câte 16 ani de închisoare, deşi procurorii au solicitat 18 ani pentru Eduardo López, respectiv 25 pentru Óscar Estévez.Â

„L-au bătut, i-au spart dinţii, l-au aruncat în canal de viu şi s-au asigurat că nu i-a văzut nimeni, apoi au plecat”, a declarat procurorul Rosa Tallón când a deschis prima dată dosarul crimei. Apoi, unul dintre cei doi criminali a spus cu cinism: „Un român mai puțin”.

Decizia a devenit definitivă abia după ce Curtea Supremă a respins apelul depus de cei doi inculpaţi împotriva rezoluţiei Curţii Superioare de Justiţie Galicia, care confirmase anterior un verdict dat de judecătorii Tribunalului Provincial din Ourense.

În plus, Curtea Supremă Spaniolă a stabilit că Óscar Estévez şi Eduardo López trebuie să o despăgubească mama victimei cu suma de 106.000 de euro. SURSA: Ziare.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”