E GROASĂ! Tăriceanu a intrat la Digi să ia distanță față de Dragnea! „Nu-l cunoșteam, nu auzisem de el!” VIDEO

E GROASĂ! Tăriceanu a intrat la Digi să ia distanță față de Dragnea! „Nu-l cunoșteam, nu auzisem de el!” VIDEO

Fraților, e groasă! Tăriceanu s-a cerut la Digi24 în această seară pentru a lua distanță față de Dragnea. „Nu-l cunoșteam, nu auzisem de el!”, a spus Tăriceanu despre Dragnea. De se spărgea ecranul de jenă... El, primul-ministru al României, nu știa cine este președinte de Consiliu Județean la Teleorman...

Precizare importantă: Tăriceanu a sunat la Digi...

Conform lui Tăriceanu, faptele prezentate de Rise Project sunt neadevărate. În acel an, 2005, el și Dragnea nu se cunoșteau și, în plus, nu ar fi dat bani unei firme ce ar fi fost condusă de un adversar din Opoziție, cum era Dragnea pe atunci, șef al CJ Teleorman. Miza, spune Tăriceanu, e Liviu Dragnea, dar și el.

”Prim-ministrul nu stă să aloce fonduri pentru care indică cineva din Teleorman. Atunci s-au alocat bani în toate județele afectate. Ministerele trimiteau listele și informațiile erau colectate la MAI care propunea alocările de fonduri. Dacă documentele celor de la Rise seamnă cu acestea, e o calitate jurnalistică jalnică, intenția evidentă de a-l pune pe Dragnea într-o lumină defavorabilă, și dacă aș fi și eu implicat, nu le-ar strica. Eu nu am certitudinea veridicității acestui documente. Poate sunt informații neverificate. Eu, pe vremea aceea, nu-l cunoșteam pe Dragnea. El era în opoziție și nu ar fi fost favorizat în primirea de fonduri.

Nu știu dacă Tel Drum a primit bani în 2005, pentru că nu era de resortul meu. Probabil că această notă, Poliția trebuia să înainteze informațiile către procuratură.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu la Digi 24.

La afirmația moderatorului emisiunii, Cosmin Prelipceanu, că șeful poliției din 2011, Liviu Popa, a confirmat autenticitatea raportului, Tăriceanu a spus: „Eu nu-l cunosc și nu știu dacă informațiile pe care acest serviciu de informații, care e pentru protecția Internă a Ministerului de Interne, nu știu ce căi aveau de obținere a acestor informații, dacă și alte note sunt cum e aceasta, atunci vă dați seama că trebuie să planeze un mare semn de întrebare asupra profesionalismului celor care au întocmit această notă”.

„Poliția trebuia s-o înainteze dacă aveau informații certe în acestă privință că s-ar fi petrecut ilegalități, trebuia să înainteze notele către procuratură”, a adăugat el.

Nota publicată de Rise Project și atribuită Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă afirmă că Liviu Dragnea este cel care controlează majoritar, prin acţiuni la purtător, firma Tel Drum. Documentul prezentat de Rise Project îl acuză pe şeful PSD că ar fi preluat în mod fraudulos firma Tel Drum, companie care ar fi primit bani din bugetul naţional pentru lucrări în judeţul Teleorman. Mai precis, Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu ar fi alocat fără licitaţie firmei Tel Drum 25,7 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţii în judeţul Teleorman.

RISE Project susţine că nota DGIPI arată că lucrările ar fi fost fictive. Fost destinatar al raportului DGIPI, chestorul de poliţie Liviu Popa susţine că documentul este autentic. Liviu Dragnea nu a putut fi contactat pentru o reacţie în acest caz.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria