E oficial: Karim Benzema, out de la Cupa Mondială! Cine îl va înlocui pe câștigătorul Balonului de Aur

E oficial: Karim Benzema, out de la Cupa Mondială! Cine îl va înlocui pe câștigătorul Balonului de Aur

Karim Benzema a suferit o ruptură musculară și va rata Qatar 2022. Ce mai bun fotbalist al lumii s-a accidentat la un antrenament susținut înaintea debutului Cupei Mondiale și nu va fi pe teren la turneul final din acest an.

Karim Benzema, câștigător al Balonului de Aur, va privi de pe margine Cupa Mondială. Foto EPA EFE

Astfel, selecționerul campioanei mondiale en titre, Didier Deschamps, trebuie să găsească rapid un înlocuitor pentru fotbalistul lui Real Madrid, având pe listă mai multe variante: Wissam Ben Yedder de la AS Monaco (19 selecții/ 3 goluri/), Anthony Martial de la Manchester United (30 selecții/ 2 goluri) și Moussa Diaby de la Bayer Leverkusen (8 selecții).

Sunt extrem de trist pentru Karim, care a făcut din această Cupă Mondială un obiectiv major. În ciuda acestei noi lovituri pentru echipa Franţei, am încredere deplină în grupul meu. Vom face totul pentru a face faţă imensei provocări care ne aşteaptă”, a reacţionat antrenorul Didier Deschamps, într-un comunicat.

În viața mea nu am renunțat niciodată… dar în seara asta trebuie să mă gândesc la echipă, așa cum am făcut-o întotdeauna. Vreau să las locul cuiva care poate ajuta grupul să facă o Cupă Mondială grozavă. Vă mulțumesc pentru toate mesajele de susținere”, a transmis și Karim Benzema.

A treia pierdere importantă pentru Franța

Deși inițial s-a crezut că atacantul lui Real Madrid va putea intra după primul meci din grupe, contra Australiei, Le Parisien a anunțat că accidentarea sa este mult mai gravă: ruptură musculară. Informația a fost confirmată și de Federația Franceză.

Benzema a acuzat dureri sâmbătă seară în zona cvadricepsului de la piciorul stâng și a părăsit antrenamentul naționalei. Verdictul medicilor a venit aproape de miezul nopții după un RMN la clinica Aspetar din Doha. A treia pierdere uriașă pentru Franța, după Kante și Pogba.

Titular incontestabil atacul naționalei Franței, alături de Kylian Mbappe, Karim Benzema îi va lăsat locul, cel mai probabil, lui Olivier Giroud, atacantul lui AC Milan.

Era singurul trofeu care-i lipsea din palmares

Între 2015 și 2021, Benzema a fost exclus de la echipa națională a Franței din cauza presupusului său rol în șantajarea conaționalului Mathieu Valbuena, în celebrul caz „Sex Tape“. Procesul s-a terminat abia anul trecut, Benzema fiind condamnat la un de închisoare cu suspendare și amendat cu 75.000 de euro.

Reprimit în lotul naționalei în 2021, Benzema a ratat triumful Franței, la Mondialul din 2018. „Am mereu ambiţia de a câştiga Cupa Mondială cu echipa Franţei, pentru că e ce mi-a rămas. Sper să fiu în lotul pentru Qatar, să merg la Cupa Mondială şi să fac totul pentru a câştiga“, a spunea Benzema cu o lună înainte de startul CM Qatar 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...