E sau nu bine să bei apă chiar înainte de culcare? Specialiștii au vești proaste pentru cei care o fac

E sau nu bine să bei apă chiar înainte de culcare? Specialiștii au vești proaste pentru cei care o fac

Probabil știi cât de importantă este hidratarea și te numeri printre cei care, din când în când, își fac bilanțul aportului de lichide. Sau, mai mult, încerci să compensezi seara, pe ultima sută de metri, deficitul de lichide.

Consumată seara, apa perturbă ciclul natural de somn. FOTO Shutterstock

Ai putea să te gândești că mai bine mai târziu decât niciodată, dar ține cont de câteva aspecte legate de consumarea apei înainte de culcare!

Potrivit unui expert în somn, acest obicei ar putea avea un impact nu tocmai bun asupra somnului, scrie HuffPost UK .

De ce nu ar trebui să bei apă chiar înainte de culcare

Deși este esențial să ne hidratăm pe parcursul zilei, există un moment în care ar trebui să renunțăm efectiv la consumul de apă, spune Ashley Hainsworth, expert în somn de la Bed Kingdom.

Motivul este legat de faptul că suprahidratarea, mai ales aproape de ora de culcare, poate duce la deplasări frecvente la baie. Dar nu e doar atât, pentru că de aici derivă și alte probleme.

„O amenințare serioasă pentru sănătatea noastră generală”

Consumarea unor cantități mari de apă înainte de culcare determină rinichii să producă mai multă urină, iar pentru că acest lucru perturbă ciclul natural de somn, poate dăuna sănătății pe termen lung, avertizează Hainsworth.

Nu este doar o neplăcere - este o amenințare serioasă pentru sănătatea noastră generală.", punctează experta.

Potrivit The Sleep Foundation, întreruperile de somn au fost asociate cu boli neurodegenerative, inclusiv demența și boala Parkinson, notează HuffPost.

Când este cel mai bun moment să bei bea apă?

Cu privire la cel mai bun moment al zilei pentru a consuma apă, specialista recomandă hidratarea începând de dis-de-dimineață și menținerea unui aport constant pe parcursul zilei, iar în cele două ore care preced culcarea, reducerea treptată aportul de lichide pentru a lăsa organismului timp suficient să proceseze lichidele.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?