„E un război informațional. Sunt grupuri care propagă informații false pentru a ajuta Rusia putinistă”

„E un război informațional. Sunt grupuri care propagă informații false pentru a ajuta Rusia putinistă”

"Există în România grupuri care propagă informații false sau pe jumătate adevărate, care împrăștie panica pentru câștiguri politice, de imagine sau pentru a ajuta Rusia putinistă. Azi e criza indusă a benzinei, mâine vor veni altele.", atenționează joi într-un comunicat Romanian Business Leaders (RBL), organizație care reprezintă peste o mie de antreprenori și executivi de top din mediul privat de afaceri.

Coada benzinarie in BucurestiFoto: Hotnews

Organizația a atenționat joi într-un comunicat asupra războiului informațional, al informațiilor false, care s-ar desfășura deja în România, după ce cozi imense la benzinării au fost în toată țara în cursul serii de miercuri. Speriați că prețul la carburant va exploda peste noapte, șoferii au luat cu asalt stațiile de alimentare.

  • 'Trebuie să ne mobilizăm rapid cu toții: Guvern, mediu de afaceri, societate civilă și presa responsabilă. Trebuie să ne înarmăm cu toate resursele de comunicare de care dispunem pentru a contracara informațiile false care ar putea destabiliza țara noastră. Războiul informațiilor este un război greu, în care e nevoie de resurse, de profesionalism, de răbdare și de discernământ. Și e nevoie de fiecare dintre noi pentru a învinge.", precizează organizația.

Amintim că premierul Ciucă a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri și ai sectorului bancar pentru a analiza impactul conflictului din Ucraina asupra situaţiei economice din România. 'A fost analizat și efectul informațiilor false răspândite în spațiul public în contextul actual, toți participanții agreând că este nevoie de un efort comun în combaterea acestui fenomen', a transmis Guvernul.

Cozi imense la benzinării au fost în toată țara în cursul serii de miercuri. Speriați că prețul la carburant va exploda peste noapte, șoferii au luat cu asalt stațiile de alimentare.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi demararea de controale în toate companiile petroliere din România pe fondul creșterilor nejustificate la carburanți. "ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au demarat investigații pentru a lua măsurile de stopare a oricăror practici ilegale abuzive care nu au justificare reală economică. Am cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor să genereze instabilitate.", a spus Ciucă.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro