Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României/Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu aur de 24 k!

Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României/Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu aur de 24 k!

Milionara și starul artistic asiatic în vârstă de 39 de ani Ly Nha Ky este unul dintre primii milionari din Vietnam care deține un iaht Ferretti 360 ( 4,4 USD) și conduce cu un Rolls-Royce Ghost. Deasemenea ea are o colecție epică Hermès Birkin și a purtat o rochie Chanel de 100.000 USD la Festivalul de Film de la Cannes, completată cu diamante în valoare de 600.000 USD.

Aparițiile pe covorul roșu ale actriței vietnameze Ly Nha Ky au ținut-o în atenția publicului de când a luat o pauză de pe ecran în urmă cu aproape un deceniu, dar a revenit în showbiz după ce a construit un imperiu imobiliar, a făcut investiții în bijuterii și în lumea modei de mai multe milioane de dolari.

Ea a fost declarată primul ambasador al turismului din 2011 și a revenit pe ecrane cu filmul Secret of Paradise (2020), un proiect în parteneriat vietnamez-coreean în care a jucat alături de actorul coreean Han Jae-suk și și-a lansat luna trecută propriul talk-show Tra Chieu Cung mo Chanh (Ceaiul de după-amiază cu Lady Ly Nha Ky).

De-a lungul anilor, „ Kim Kardashian din Vietnam " a apărut la numeroase evenimente pe covorul roșu și a fost implicată în diverse activități caritabile. De fapt, ea este unul dintre cei mai proeminenți filantropi din lumea showbiz-ului din Vietnam. Ea a fost numită în urmă cu vreo 12 ani chiar „Lady Di of Vietnam" după ce a devenit sponsor al Cinefondation care sprijină tinerele talente, din cadrul Festivalului de Film de la Cannes.

Dar, mai ales, milionara celibatară în vârstă de 39 de ani atrage atenția pentru că știe cu adevărat cum să se bucure de viața ei fabuloasă cu o avere netă estimată la circa 20 milioane de dolari.

Într-un episod al noului ei show, Ly și-a dezvăluit palatul placat cu aur de 24 k din Ho Chi Minh City (Saigon), care a fost construit într-un fost bloc de apartamente de 25 de etaje. Culoarea sa tematică este alb, de la pereți până la mobilier, și poate găzdui aproximativ 100 de persoane, relatează canalul Kenh14. Aici și-a amenajat un studio cu echipamente de ultimă generație pentru filmare, o sală de karaoke dar și o sală de divertisment cu un joc arcade cu gheare și masă de biliard. Ea are, de asemenea, un bucătar și un florar care îi pregătesc mese rafinate și îi înfrumusețează casa zilnic.

Înainte de această casă, Ly a locuit într-o altă vilă cu arhitectură regală europeană, tot în Ho Chi Minh City. Deasemenea ea a construit o altă vilă de 108.000 de metri pătrați cu tot cu grădină în provincia Ba Ria-Vung Tau și i-a donat-o mamei sale. Vila are o arhitectură tipic vietnameză cu gresie roșie și mobilier din lemn și include o sală mare de cult și o grădină, un iaz cu lotuși, potrivit lui revistei Ngoi Sao.

Ea a construit, de asemenea, o stațiune, care include 16 vile în stil european și o fermă pentru flori și legume în regiunea Da Lat, de la mijlocul Vietnamului.

Ea a achiziționat și un iaht 360 Ferretti pentru 4,4 milioane de dolari în 2016, Ly devenind astfel, unul dintre primii oameni din Vietnam care dețin un iaht. Iahtul este dotat cu o sufragerie, un dormitor royal, o sala de divertisment, un bar si trei cabine cu paturi, toate dotate cu mobilier elegant. Ea i-a spus lui ziaristului Lao Dong că folosește iahtul pentru a-și duce familia în excursii la apus, de-a lungul râului Saigon și pentru a găzdui oaspeți importanți.

Ly a fost văzută alături de celebrități precum actrița Charmaine Sheh și personalități asiatice foarte importante pe care îi numește cu mândrie „familia adoptivă", cum ar fi miliardarul indian Nitin Shah, Alice Chiu din Hong Kong, care este directorul Henyep Group, Madame Wong - CEO al grupului Asia-Pacific Enigma, politicianul și magnatul filipinez Chavit Singson dar și maestrul birmanez și sculptor în jad Sofeen Hu.

Când nu se află pe râu, are un Rolls-Royce Ghost de 1,8 milioane de dolari pe care îl folosește pentru a se deplasa prin oraș pentru muncă, evenimente și întâlniri de afaceri. Ea are, de asemenea, un Jaguar F-Type R Convertible, care a costat aproximativ 500.000 USD.

Ly este și sponsor al Festivalului de Film de la Cannes

Pe lângă faptul că locuiește în palate de milioane de dolari și navighează într-un iaht, Ly a furat și lumina reflectoarelor la evenimente cu creații costisitoare haute couture de la designeri de top precum Georges Hobeika, Alexis Mabille și Alexander McQueen. Vedeta asiatică a participatla Festivalul de Film de la Cannes din 2013 într-o rochie Chanel din dantelă albă, care a costat 100.000 USD, potrivit Soha, completând cu accesorii cu diamante de la celebrul bijutier italian Paolo Piovan, care costă 600.000 USD, după cum a precizat evaluatorul Giaoduc.

"Dacă ceva dintr-o colecție îmi place, cumpăr întregul lot. De exemplu, dacă o linie are 15 culori, le cumpăr pe toate cele 15. Îmi place să am mărci celebre, dar nu depind de ele. Sunt folosite pentru a-mi satisface poftele. Prin urmare, după ce le folosesc, le pun în garderobă și le uit mai degrabă și nu mă închin la ele, așa cum fac unii", a spus ea la o emisiune tv Cafe Biz.

Mai mult decât case, mașini sau haine, diamantele sunt cea mai mare pasiune a lui Ly. "Pentru că mașinile și casele sunt prea mari pentru a fi purtate cu mine, în timp ce diamantele au aceeași valoare, dar sunt ușor de luat și de etalat", așa cum a explicat ea pentru Phu Nu Today.

Ea și-a cumpărat primul diamant la 22 de ani și mult mai multe pietre în timp, înainte de a intra în afacerea cu bijuterii pentru a-și satisface pasiunea. Ea și-a lansat linia de bijuterii Lynk High Jewelry Diamond Boutique în 2011, distribuind bijuterii de la De Grisogono, Paolo Piovan, Crivelli Gioielli și Staurino. Mai târziu, ea și-a prezentat și propria linie de diamante, Lynk. „Țin diamantele mele pentru a [mă ajuta] să uit de toate acele nopți triste și singuratice", a fost celebra sa mărturisire la o emisiune TV locală, Delicious Cuisine.

Consulul Onorific al României

În 28 iunie 2018 la Ho Chi Minh (fostul Saigon) în Vietnam a avut loc un eveniment de referință și totodată de excepție, în relațiile diplomatice ale României pentru întreaga Asie. Astfel la Ho Chi Minh, cel mai mare oraș din Vietnam cu circa 9 milioane de locuitori și hub-ul economic al zonei, a fost inaugurat primul Consulat onorific al României în zonă. Acest lucru a putut fi realizat cu sprijinul acordat de MAE român, a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, a Ambasadei României la Hanoi, personal a ambasadorului român de la acea vreme, în această țară, Excelența Sa dl. Valeriu Arteni, de curând decedat.

Consul onorific a fost numită Ly Nha Ky cea mai celebră vedetă din show biz-ul asiatic, actriță și cântăreață, dar și o femeie de afaceri de mare calibru cunoscută în întreaga zonă. Aceasta are investiții în lumea artistică, industria de film, antreprenoriat, industria hotelieră, turism, construcții de locuințe, construcția și distribuția de autoturisme, producția de mobilier etc. Ceremonia de inaugurare a Consulatului s-a derulat la un hotel de lux din fosta capitală a Vietnamului de Sud, Saigon, la ea participând peste 200 de persoane, ambasadori ai țărilor acreditate în Vietnam, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri români și asiatici. SURSA: ziuanews.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…