Ecaterina Andronescu: Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte executiv al PSD; în partid trebuie menţinută competiţia

Ecaterina Andronescu: Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte executiv al PSD; în partid trebuie menţinută competiţia

Senatorul Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte al social-democraţilor, a anunţat joi că şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte executiv al PSD pentru că în partid trebuie menţinută competiţia.

"Am depus-o în ideea nu că alerg după funcţii, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menţinută competiţia în partid şi reprezentanţii PSD la congres decid prin votul lor. (...) Am depus-o, sper că legal, că nu am făcut niciodată nimic ilegal, am depus un dosar în care am un CV şi o cerere şi sper să fie ok", a declarat Ecaterina Andronescu, la sediul PSD.

Întrebată dacă are susţinerea vreunei organizaţii PSD, ea a spus: "Eu sunt de foarte mulţi ani în partid, de circa 20 - 22 de ani. Ca urmare, dacă nu am reuşit să mă cunoască colegii din partid, înseamnă că e vina mea".

De asemenea, întrebată dacă premierul Viorica Dăncilă poate reprezenta o soluţie mai bună pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, Ecaterina Andronescu a afirmat: "Orice om are dreptul să îşi poată depune candidatura, deci nu văd nimic rău în asta".

În opinia Ecaterinei Andronescu, la acest congres al PSD nu trebuiau organizate alegeri, având în vedere caracterul extraordinar al reuniunii.

"Eu cred că la acest congres, care este un congres extraordinar, nu trebuia să facem alegerile. Trebuia să venim cu un document, proiect de ţară, în care să spunem oamenilor cum vedem şi cum gândim noi în continuare creşterea economică a României, şi nu numai economică, cum vedem dezvoltarea educaţiei, cum vedem sănătatea, cum vedem toate domeniile vieţii socio-economice pe următorii 15 - 20 de ani. Şi cred că în acel moment toată lumea s-ar fi concentrat pe proiectul de ţară şi în mai mică măsură pe candidaturi. Candidaturile reprezintă ceva care ţine de viaţa internă a PSD, eu cred că de asta ţin. Cred că lumea în prea mică măsură e interesată şi mai degrabă de ce facem noi pentru ţară", a precizat ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa