Echipajul de pe ISS dispune de provizii suficiente pentru cel puţin şase luni (oficial rus)

Echipajul de pe ISS dispune de provizii suficiente pentru cel puţin şase luni (oficial rus)

Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) dispune de cantităţi suficiente de carburant, oxigen, alimente şi apă pentru a rezista cel puţin şase luni la bordul avanpostului orbital, a declarat Vladimir Solovyov, directorul de zbor al segmentului rusesc al staţiei, citat duminică de agenţiile de presă din Rusia.

Rusia a suspendat temporar toate lansările de vehicule spaţiale cu echipaje umane la bord după ce doi astronauţi au fost nevoiţi să execute o foarte dramatică aterizare de urgenţă în Kazahstan, joi, cauzată de defectarea unuia dintre propulsoarele rachetei Soyuz ce îi transporta spre ISS, relatează Reuters.

"Există rezerve suficiente pe ISS care să asigure un mediu viabil. Estimăm că rezervele sunt suficiente pentru o jumătate de an, până în vara anului viitor", a declarat Vladimir Solovyov, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Cei trei astronauţi aflaţi în prezent la bordul staţiei - un german, un rus şi o americancă - erau programaţi să revină pe Terra în luna decembrie, însă sejurul lor pe ISS ar putea să se prelungească.

Agenţia spaţială rusă a spus că intenţionează să respecte programarea iniţială a zborului din decembrie, însă aceste planuri ar putea să se modifice, în funcţie de rezultatele ce vor fi obţinute de comisia care investighează incidentul de joi.

Agenţia de presă Interfax a anunţat sâmbătă, citând o sursă, că acel zbor ar putea avea loc pe 28 noiembrie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…