Echipajul de pe ISS dispune de provizii suficiente pentru cel puţin şase luni (oficial rus)

Echipajul de pe ISS dispune de provizii suficiente pentru cel puţin şase luni (oficial rus)

Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) dispune de cantităţi suficiente de carburant, oxigen, alimente şi apă pentru a rezista cel puţin şase luni la bordul avanpostului orbital, a declarat Vladimir Solovyov, directorul de zbor al segmentului rusesc al staţiei, citat duminică de agenţiile de presă din Rusia.

Rusia a suspendat temporar toate lansările de vehicule spaţiale cu echipaje umane la bord după ce doi astronauţi au fost nevoiţi să execute o foarte dramatică aterizare de urgenţă în Kazahstan, joi, cauzată de defectarea unuia dintre propulsoarele rachetei Soyuz ce îi transporta spre ISS, relatează Reuters.

"Există rezerve suficiente pe ISS care să asigure un mediu viabil. Estimăm că rezervele sunt suficiente pentru o jumătate de an, până în vara anului viitor", a declarat Vladimir Solovyov, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Cei trei astronauţi aflaţi în prezent la bordul staţiei - un german, un rus şi o americancă - erau programaţi să revină pe Terra în luna decembrie, însă sejurul lor pe ISS ar putea să se prelungească.

Agenţia spaţială rusă a spus că intenţionează să respecte programarea iniţială a zborului din decembrie, însă aceste planuri ar putea să se modifice, în funcţie de rezultatele ce vor fi obţinute de comisia care investighează incidentul de joi.

Agenţia de presă Interfax a anunţat sâmbătă, citând o sursă, că acel zbor ar putea avea loc pe 28 noiembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”