Eclipsă rară de soare. De unde poate fi urmărit evenimentul ceresc

Eclipsă rară de soare. De unde poate fi urmărit evenimentul ceresc

Joi, 20 aprilie, are loc o eclipsă solară hibridă rară. Prognozele meteo arată foarte bine pentru Perth, Australia, una dintre locațiile care vor putea asista la acest spectacol. Eclipsa va începe la ora 21:36 p.m.

Eclipsă de soare

Un eveniment ceresc rar se întâmplă în această săptămână. Joi, 20 aprilie, luna va bloca soarele în timpul a ceea ce este cunoscut sub numele de eclipsă solară hibridă. Acest tip de eclipsă trece de la eclipsa totală de soare la eclipsa inelară (în formă de inel) pe măsură ce umbra lunii se deplasează pe suprafața Pământului. Eclipsele solare hibride se întâmplă în medie de doar câteva ori pe secol, potrivit space.com.

Ultima eclipsă solară hibridă a avut loc în 2013, iar următoarea va avea loc în 2031. După aceea, viitorii observatori ai cerului vor trebui să aștepte până la 23 martie 2164.

Evenimentul va fi vizibil din Pacificul de Sud, umbra Lunii trecând peste vestul Australiei, Timorul de Est și Indonezia începând cu ora 21:36.

Dacă traiectoria eclipsei nu trece pe deasupra locației voastre, aveți totuși noroc: vor exista mai multe transmisiuni în direct gratuite care vor aduce acțiunea cerească direct pe ecranul ales de voi.

Indiferent dacă veți urmări eclipsa în persoană sau veți folosi una dintre aceste transmisiuni în direct, nu uitați: nu vă uitați niciodată la soare cu ochiul liber. Acest lucru poate cauza traume permanente vederii, chiar și în timpul unei eclipse.

Dacă intenționați să vedeți această eclipsă sau orice altă eclipsă în persoană, acești producători vând ochelari de eclipsă solară și filtre solare fiabile care respectă standardele internaționale.

O altă metodă de observare a soarelui în siguranță este folosirea unei camere cu orificiu în formă de acvilin, un dispozitiv pe care îl puteți confecționa cu ușurință acasă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris