Ecologizarea râului Cerna este îngreunată de ruperea unui baraj la Coramnic (ANAR)

Ecologizarea râului Cerna este îngreunată de ruperea unui baraj la Coramnic (ANAR)

Operaţiunea de ecologizare a râului Cerna, demarată luni, se desfăşoară cu dificultate din cauza ruperii barajului flotor din amonte de podul de la Coramnic, informează Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO"În cursul nopţii, barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deşeurilor şi a buştenilor de mari dimensiuni veniţi din amonte. Acesta fusese montat de Administraţia Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni şi materialul lemnos să ajungă în aval. O parte din deşeurile acumulate şi transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre şi spre acumularea Porţile de Fier. Din acest motiv, operaţiunea de curăţare a râului Cerna este îngreunată. Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), împreună cu cele ale Administraţiei Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu)- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi au ajuns deja în zonă şi colectează pet-urile de pe maluri şi din cursul de apă. Operaţiunea se efectuează manual, din barcă", se menţionează într-un comunicat transmis, luni, AGERPRES.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTOPotrivit sursei citate, intervenţia cu utilajul grefier sau colectarea lui manuală, din bărci, devine imposibil de efectuat din punct de vedere tehnic, deoarece materialul lemnos curge în aval.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO"Materialul lemnos se va fi opri la grătarele de la acumularea Porţile de Fier şi va fi colectat prin greblare de către S.C. Hidroelectrica S.A., compania care are în administrare lucrarea. Nu este pusă în pericol funcţionarea hidrocentralei. Acţiunea este organizată, din surse proprii, cu utilajele şi materialele de intervenţie din dotare. La aceasta, participă 26 de angajaţi, dintre care 15 provin de la cele trei formaţii de lucru (din Herculane, Caransebeş şi Moldova Nouă) din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin (ABA Banat) şi alţi 11 de la două formaţii din cadrului Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinţi (Topolniţa şi Mehedinţi)", se arată în comunicatul citat.

 

Foto: (c) SILVIU MATEI / AGERPRES FOTOReprezentanţii ANAR susţin că echipele de intervenţie vor rămâne în zonă până la finalizarea acţiunii, care va dura cel puţin trei zile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 „Am decis să încercăm din nou”

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Dacă erai fata mea îți spuneam să îți mai pui o bluză pe tine”