Ecuador: Poliţia a confiscat o tonă de cocaină având ca destinaţie Bulgaria

Ecuador: Poliţia a confiscat o tonă de cocaină având ca destinaţie Bulgaria

Poliţia ecuadoriană a informat sâmbătă că a confiscat o tonă de cocaină în timpul unui raid desfăşurat în provincia Guayas, situată în sud-estul ţării andine, transmite EFE.

Pe contul său de Twitter, poliţia a anunţat că în Guayaquil (capitala provinciei Guayas) "a fost confiscată O TONĂ de cocaină, având ca destinaţie Bulgaria".

La rândul său, un coordonator antinarcotice, Manuel Gomez, a afirmat într-o conferinţă de presă că în cadrul operaţiunii, botezată Matrix, s-a confiscat o tonă dintr-o substanţă ascunsă într-un container în portul Guayaquil.

Un câine al poliţiei a dat alarma cu privire la prezenţa substanţei care, la testul efectuat la faţa locului "s-a dovedit a fi cocaină", a spus oficialul ecuadorian, care a adăugat că, în urma acestei operaţiuni, au fost retrase de pe piaţă 9,4 milioane de doze.

Pe de altă parte, acelaşi oficial a comentat că o altă operaţiune denumită "Jupiter", a poliţiei locale, "în coordonare cu angajaţi ai Gărzilor de Coastă ale SUA, cu forţele navale din Ecuador şi cu poliţia din Columbia", a permis identificarea şi localizarea unei ambarcaţiuni care era folosită "pentru transportul drogurilor pe cale maritimă".

În această operaţiune au fost reţinuţi doi cetăţeni ecuadorieni, doi columbieni şi un mexican, "care sunt presupuşii responsabili ai transportului a aproximativ o tonă şi jumătate de cocaină", a spus Gomez, care a anunţat că atât indivizii reţinuţi, cât şi probele prelevate "sunt transferate în Statele Unite". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...