Ecuador: Procurorul general cere o pedeapsă de şapte ani de închisoare contra fostului preşedinte Correa

Ecuador: Procurorul general cere o pedeapsă de şapte ani de închisoare contra fostului preşedinte Correa

Procurorul general al Ecuadorului, Diana Salazar, a cerut joi o pedeapsă de şapte ani de închisoare contra fostului preşedinte Rafael Correa, judecat în contumacie la Quito pentru corupţie, transmite AFP.

Salazar i-a solicitat tribunalului din cadrul Curţii Naţionale de Justiţie ''pedeapsa maximă prevăzută pentru delictul de corupţie şi considerată ca agravantă, pentru Rafael C., în calitate de autor indirect, şi pentru alţi funcţionari şi oameni de afaceri, în calitate de autori direcţi'', a declarat Parchetul General ecuadorian pe Twitter.

Fostul şef al statului ecuadorian din perioada 2007-2017 şi alţi 19 inculpaţi, printre care fostul vicepreşedinte Jorge Glas, riscă pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de închisoare dacă vor fi găsiţi vinovaţi.

Jorge Glas efectuează deja o pedeapsă de şase ani de închisoare pentru luare de mită de la compania braziliană Odebrecht.

Toţi inculpaţii sunt acuzaţi de corupţie pentru primirea a circa 7 milioane de dolari din partea unor companii în schimbul unei poziţii favorabile pe pieţele publice.

''A fost creată o structură pentru luare de mită în schimbul contractelor. S-a ajuns la concluzia că fostul preşedinte Rafael Correa Delgado era la vârful acestei structuri'', a declarat Diana Salazar. Ea a precizat că va solicita şi despăgubiri de stat în valoare totală de 1 miliard de dolari. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!