Edi Iordănescu, direct în istorie. Abia a treia calificare all-time în care nu stăm cu sufletul la gură la ultimul meci

Edi Iordănescu, direct în istorie. Abia a treia calificare all-time în care nu stăm cu sufletul la gură la ultimul meci

România merge la Euro și o face în stil mare. Chiar dacă evoluțiile din actuala campanie au fost de multe ori modeste, naționala lui Edi Iordănescu a reușit o performanță de excepție, obținând matematic calificarea la turneul final cu o etapă înainte de finalul preliminariilor.

Criticat în dese rânduri, Edi Iordănescu a închis gura contestatarilor. Foto Sportpictures

A fost doar a treia oară în întreaga istorie a naționalei când ”tricolorii” nu stau cu sufletul la gură la ultimul meci. În preliminariile pentru turneul final al CM 1998, România a risipit emoțiile cu 3 etape înainte de final, într-o grupă cu Irlanda, Lituania, Macedonia, Islanda și Liechtenstein. Atunci, naționala a fost aproape de 10 din 10, obținând un egal în ultima partidă, cu Irlanda, Cascarino egalând pe final de joc. România a încheiat grupa cu 10 puncte mai mult ca Irlanda.

În 1998 și în 2008 am reușit performanțe asemănătoate

În preliminariile pentru CE 2008, România a fost într-o grupă cu Olanda, Bulgaria, Belarus, Albania, Slovenia și Luxemburg. Din 12 partide, am avut 9 victorii, 2 egaluri și 1 înfrângere. Calificarea a fost obținută cu două etape înainte de final, când ”tricolorii” aveau 26 de puncte, Olanda 23, iar Bulgaria 19. La final, România s-a clasat prima, cu 29 puncte, urmată de Olanda, 26, cele două calificându-se pentru turneul final, iar Bulgaria, prima sub linie, a totalizat 25.

Pentru România urmează meciul cu Elveția, programat marți, pe 21 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională (Antena 1), în cadrul ultimei runde din această campanie de calificare. Neînvinsă după nouă meciuri , naționala lui Edi Iordănescu este liderul grupei preliminare a Euro 2024, după ce Elveţia a remizat acasă cu Kosovo, 1-1.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat