Edi Iordănescu, primul răspuns pentru Hagi după scandalul “Ianis la națională”. Cum arată lotul final

Edi Iordănescu, primul răspuns pentru Hagi după scandalul “Ianis la națională”. Cum arată lotul final

Gică Hagi a contestat dur selecția lui Edi Iordănescu pentru meciurile României cu Andorra și Belarus, primele din campania de calificare la Euro 2024. Răspunsul selecționerului a venit la câteva zile după derapajul antrenorului Farului: "Poartă tricoul României doar cine merită. Vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură!".

Edi Iordănescu spune că nu cedează presiunilor. Foto Mediafax

Marți seară, Hagi a intervenit prin telefon la Digi Sport și a avut un discurs acid la adresa lui Iordănescu, fiind deranjat de faptul că Ianis Hagi nu s-a aflat nici măcar pe lista preliminară a stranierilor pentru meciurile cu Andorra (25 martie) și cu Belarus (28 martie). Asta chiar dacă, de la revenirea după accidentarea care l-a ținut un an în afara terenului, mijlocașul de 24 de ani nu strânsese nici măcar 90 de minute în tricoul lui Glasgow Rangers.

Vineri, Edi Iordănescu a transmis un mesaj amplu, în care explică modul în care face selecția jucătorilor și ce așteaptă din partea "tricolorilor". Antrenorul spune că nu va face niciun compromis, indiferent de numele fotbalistului.

Gică Hagi, supărat că fiul său n-a ajuns la națională în debutul Euro 2024. Foto Sportpictures

Gică Hagi, supărat că fiul său n-a ajuns la națională în debutul Euro 2024. Foto Sportpictures

"Înaintea preliminariilor EURO 2024, gândul meu se îndreaptă spre jucătorii și suporterii noștri. Spre jucătorii pe care i-am monitorizat îndelung la nivel de club, cu care am lucrat până acum la națională dar și spre cei care, prin evoluția și evoluțiile lor, arată că au potențialul de-a ajuta România.

Sigur că mi-aș fi dorit să nu avem absențe medicale, dar din păcate sunt fotbaliști care sunt accidentați sau care sunt în perioada de refacere sau încă nu sunt la capacitatea fizică maximă. Dar aceasta este o realitate cu care un selecționer trebuie să se confrunte.

Sunt convins că România ajunge la EURO doar printr-un salt de nivel individual și de grup și prin concentrare totală la acest obiectiv. De-aceea va juca doar cine arată zi de zi că vrea să devină mai bun. Și doar cine e racordat cu inima, mintea, talentul și munca la echipa națională.

Puțini jucători în fotbalul mare

Deși am mereu încredere în fotbaliștii noștri și în potențialul lor, acum avem puțini angrenați în ligi puternice sau competiții continentale, de aceea succesul României ar trebui să fie cu atât mai mult obiectivul principal. Iar cum jucătorii din țară ajung tot mai greu în fotbalul de afară, parcursul naționalei poate aduce și saltul în carieră pentru fiecare.

Evaluarea s-a terminat, concluziile sunt clare: poartă tricoul României doar cine merită dar și oferă 100% pentru obiectiv. Nu există 99,9% în viziunea mea. Urmează o campanie scurtă, vor fi zero compromisuri și jumătăți de măsură! Am acordat șanse, dar acum e o singură șansă: calificarea!

Va ignora orice atacuri sau presiuni

Am conturat un nucleu de jucători, mergem pe continuitate pentru rezultate. Nu ne vom califica prin jucătorii unor sclipiri de moment, ci cu fotbaliștii care trec proba de devotament. E adevărat că nu voi închide nimănui ușa reprezentativei, dar e adevărat și că am fost dezamăgit de cum au tratat unii în ultimii ani atât echipa națională, cât și propriul talent.

Există mereu a doua șansă, însă calificarea României la EURO trece peste orice nume și persoană. De aceea și eu voi ignora orice atacuri sau presiuni pe durata campaniei de calificare", este o parte a mesajului lui Edi Iordănescu, potrivit frf.ro.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru meciurile cu Andorra și Belarus

PORTARI: Florin Niță (Pardubice, Cehia, 19/0), Ionuț Radu (Auxerre, Franța, 2/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 1/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca, Spania, 10/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 20/2), Adrian Rus (Pisa, Italia, 17/1), Ionuț Nedelcearu (Palermo, Italia, 24/2), Radu Drăgușin (Genoa, Italia, 3/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 15/0), Mario Camora (CFR Cluj, 9/0), Raul Opruț (Hermannstadt, 2/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (FCSB, 9/0), Alexandru Cicâldau (Ittihad Kalba, EAU, 28/4), Marius Marin (Pisa, Italia, 8/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 9/0), Darius Olaru (FCSB, 9/0), Răzvan Marin (Empoli, Italia, 44/2), Adrian Șut (FCSB, 0/0), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns, China, 56/11), Olimpiu Moruțan (Pisa, Italia, 5/1), Alexandru Dobre (Famalicão, Portugalia, 0/0), Dennis Man (Parma, Italia, 16/5), Octavian Popescu (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: Florin Tănase (Al Jazira, EAU, 15/2), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), George Pușcaș (Genoa, Italia, 34/10).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski