EDITORIAL Rareș Bogdan: Cine o strecoară pe Dăncilă în patul lui Trump

EDITORIAL Rareș Bogdan: Cine o strecoară pe Dăncilă în patul lui Trump

Românii asistă de peste 2 ani la o campanie parșivă îndreptată contra SUA. Prin actori politici puși să demonizeze luptătorii anticomuniști, prin atacuri nici măcar istețe la adresa diplomaților americani, prin oferirea Rusiei drept alternativă care poate garanta libertatea poporului român, cetățenii sunt chemați să participe la inducerea ideii că Statele Unite ne-au abandonat, ne-au traficat, ne-au folosit ca monedă de schimb pentru a satisface interesele Moscovei, scrie jurnalistul Rareș Bogdan pe  Reporter Global.ro .

Manipularea nu dă roade, căci poporul român nu e un PSD la scară mai mare, cum a afirmat cu naivă suficiență Dragnea Liviu Nicolae. Prin urmare, asistăm în ultimele săptămâni la o intensificare a mesajelor, deoarece cineva a avut ideea de a oferi România pe tavă Federației Ruse, fără nicio pretenție în afară de garantarea libertății unui om. Căci totul, în ciuda imbecililor care consideră că plecarea lui Dragnea Liviu Nicolae nu e un impediment pentru progresul României, se învârte acum, politic, în jurul acestui personaj. Dacă ar fi însă vorba doar de dosarele sale penale, ar mai fi o speranță, deoarece și-a ostilizat magistrații. Dar există o componentă psihologică pe cât de periculoasă, pe atât de ridicolă.

Nici brânzișoare cu Macron, nici bere cu Merkel

Cel mai mare eșec al lui Liviu Dragnea nu este condamnarea penală pentru fraudă electorală, perspectiva unei sentințe cu executare în dosarul „Bombonica” sau dinamita din dosarele TelDrum, sau 10 August. De astea se ocupă toată armata de slugi. Ele au ca foaie de parcurs paralizarea Curții Constituționale a României, a Avocatului Poporului, a procurorilor și judecătorilor care ar putea avea ideea să aplice legea. Dacă le vine ideea, îi are în parlament pe soldații cu facultăți de drept făcute în Triunghiul Bermudelor. Aceștia pot transforma o betonieră într-un pian vienez, darămite o lege care-l încurcă pe Dragnea într-o odă! Aici lucrurile sunt rezolvate. Nervii cei mai mari îi provoacă ideea că el, un tractorist ideologic devenit stăpân peste o țară bogată, n-a ajuns să fumeze un trabuc cu Trump, n-a gustat cu Macron brânzișoare în scobitori, n-a băut cu Merkel bere. Se uită peste gard la Klaus Iohannis și nu pricepe unde a greșit. A combinat până la depresie licitațiile militare, s-a pus la dispoziția israelienilor (mare greșeală să-i iei de tâmpiți, Liviule!), a atacat America sperând să fie întrebat ce vrea, a sfidat Germania cu osârdia purecelui urcat în ceafa elefantului, i-a cumpărat Irinei rujuri franțuzești, aduce aurul să-și facă dinții – și nimic.

Nici măcar rușii?? #Insist

Observând că i-au căzut toate fronturile, că nimeni din Europa nu se pozează cu el, că rețeta folosită odată (muică, ce vremuri!) pe lângă clanțele sistemului paralel, fiduciar, se izbește de uși trântite în nas, a activat, probabil la sfatul unui colecționar de pereți cu tablouri, strategia momirii rușilor. Surpriză: Kremlinul nu are nevoie de un plan făcut de cercul poeților ratați în Kiseleff 10! Moscova nu crede în lacrimi, ea se bazează pe incompetența actului guvernării, care, că-și propune sau nu să o servească, ajunge tot acolo: plasează România în trena lui Putin fără niciun efort. Nici măcar Putin nu e gâdilat de retardați, el nu e obișnuit cu planurile simple. Însă bolșevicii versiunea 2.0 de la București insistă să-i transmită că sunt total devotați, că Republica Moldova e prea mică pentru a fi considerată spațiu-tampon, spre deosebire de România, care are și resurse, și potențial de bani europeni, și onoarea unui broker onest în Orientul Mijlociu. Și, cireașa de pe tort, propaganda politică și mediatică trage tare pe teza că Statele Unite nu consideră România un aliat, un partener, fiind pregătite să o abandoneze. Iar dacă nu o vor face, partenerul valid nu ar fi Klaus Iohannis, ci Viorica Dăncilă, aflată sub ordinele iluzionistului din Roșiorii de Vede. Altfel spus, noi, pesediștii, o infiltrăm pe Dăncilă la Washington și o punem să joace dublu. Desigur, cu un leucoplast pe gură sau cu o hârtiuță cu prostii mai mici. Bolșevicii se gândesc că astfel pot convinge Kremlinul că ar putea obține acces la intențiile energetice ale SUA și la politica de taxe în relația cu Uniunea Europeană. Îi iau de tâmpiți nu doar pe israelieni, ci și pe americani. De ce? Așa sunt obișnuiți să tranșeze lucrurile, la nivel de miuță, deoarece le lipsește exercițiul lecturii, au mentalul unui babuin căruia-i pui ochelari.

Propaganda PSD, cu tunurile pe SUA

Niște consilieri politici de la Moscova, care participă în mod frecvent, în România, la simpozioane „culturale” organizate de ong-uri rusofile vopsite în forumuri economice și cercuri de croitorie, s-au gândit să folosească insistența pesedistă. Nu deoarece nu li se servește pe tavă răspunsul la orice angoasă, ci în numele ideii că odată, poate, le va fi util. Așa că au dat semnale că sunt interesați de câteva răspunsuri: cât la sută din mesajul antiamerican prinde, cu ce mijloace, în cât timp, cu ce beneficii? Astfel că, acum, PSD trebuie să livreze date certe, fără să fie cosmetizate, și are o problemă. Sentimentele pro-americane ale românilor oscilează între 80 și 90%, în funcție de sondaj și de comanditar, iar rata de schimbare a percepției este infimă. Toate porcăriile îndreptate contra Americii sunt ineficiente, prin urmare consilierii ruși/rusofili au ridicat miza: puteți să inventați un bau-bau de natură să mute sentimentele mai spre est sau sunteți impotenți?

În acest stadiu ne aflăm: niște troglodiți care confundă balcoanele cu Balcanii se străduiesc din răsputeri să convingă Moscova că dacă își maximizează prezența în România, populația nu o va scuipa în ochi. Ce nu știu ei este altceva: Vladimir Putin nu se bazează pe Dragnea Liviu Nicolae, el stă la masă cu Viktor Orban, pe care președintele PSD îl servește pentru 30 de voturi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa