EDITORIAL Rareș Bogdan: Omul care va securiza libertatea lui Dragnea

EDITORIAL Rareș Bogdan: Omul care va securiza libertatea lui Dragnea

În arhitectura sulfuroasă a curtenilor care fac scut în jurul averii președintelui PSD nu prăvilașul Tudorel Toader sau majordomul de artă Darius Vâlcov sunt pionii cei mai importanți. Ci Carmen Dan, o făptură docilă și (probabil) speriată, scrie jurnalistul Rareș Bogdan într-un editorial publicat pe  Reporter Global.ro .

Ministrul de interne este demnitarul bodyguard care și-a legat de picioare, dând curs tuturor comenzilor venite de la lumina din Kiseleff 10, o ghiulea de care nu mai poate scăpa. Din cauza acestui lanț de compromisuri pe care Dragnea îl folosește pe post de sperietoare, Carmen Dan va executa orice îi va ordona. Dacă nu ea, căci există o mare probabilitate de a deveni europarlamentar, atunci succesorul din fruntea Ministerului de Interne. Până la definitivarea listei PSD pentru scrutinul european, în intervalul 15-20 martie, Dragnea are în minte o listă de câteva nume pe care le evaluează pentru a cântări vulnerabilitățile utile profilului noului oștean ascultător. De ce e ministrul de interne cel mai valoros bun al lui Liviu Dragnea?

O sentință definitivă – un moft pentru PSD

 După ideologia iliesciană „proprietatea – un moft”, biblia bolșevicului român versiunea 2.0 are o categorie similară în privința hotărârilor judecătorești definitive. Conform Planului B de albire a infractorilor cu gulere albe (primul fiind dezincriminarea unor fapte), nicio pronunțare nu mai este definitivă, magistrații din completurile de 5 ale Înaltei Curți de Casație și Justiție fiind trimiși de luminile PSD, pur și simplu, la școală, ca niște retardați. Urmează completurile de 3, pentru a relua toate cauzele cu demnitari, de la capăt. Dacă, însă, sentințele vor fi menținute și vor fi pronunțate și altele, în restul dosarelor, ce urmează? Urmează ca Poliția Română să ducă la îndeplinire mandatul de executare a pedepsei. Adică, să meargă acasă la Liviu Dragnea, să se asigure că are în jurul gâtului un fular de tablă, pentru a nu păți ca Adrian Năstase, să-l salte și să-l pună la păstrare – ah, ce gând frumos, ce gând frumos!

Iar dacă în fruntea Jandarmeriei au fost unși indivizi care n-au conflicte interioare când trebuie să cântărească ordinul șefului prin prisma legii, la IGPR se va blinda postul după aceeași matrice: cine mișcă mișcă-n brișcă!

Dacă retorica lui Dragnea și a acoliților săi va fi menținută, adică vor aprecia că orice sentință pronunțată contra libertății lor este o comandă politică a „statului paralel”, o răzbunare, un act de terorism, un plan de asasinare creionat în străinătate, șeful Poliției Române va primi ordin să nu ducă la îndeplinire mandatul.

Vi se pare halucinant? Nu este! În Parlamentul României există un deputat PSD, pe numele lui, Octavian Goga, care în septembrie 2018 a fost condamnat definitiv, i-a fost interzis dreptul de a ocupa o funcție de demnitate publică, dar colegii au refuzat să aplice Legea 96/2000 privind statutul parlamentarilor, unde se spune explicit: „Președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat sau senator și supune plenului Camerei din care face parte adoptarea hotărârii prin care se vacantează postul de deputat sau senator”.

Aceasta este mentalitatea, cine ne spune că nu va funcționa și în cazul unei condamnări a lui Liviu Dragnea?

Dragnea joacă la ruletă 39,8 miliarde de euro

Păi… cine să-l sancționeze? Există vreo instituție din România care poate bloca un ordin venit de la Partidul Servitorilor Declarați? Șeful statului nu are atribuții, brățările de la gleznele lui Liviu Dragnea le țin CCR și Avocatul Poporului, iar de certat – „năzdrăvanule”, „pui mic” – îl ceartă Parlamentul.

Îl poate sancționa, oarecum, Uniunea Europeană. Noul legislativ comunitar va avea de votat, probabil, activarea „soluției nucleare”, articolul 7 al Tratatului UE, care prevede suspendarea dreptului de vot al unui stat în Consiliu. Sigur, un deznodământ foarte puțin probabil, deoarece este nevoie de un vot unanim al țărilor membre. Comisia Europeană poate, însă, suspenda/îngheța banii atribuiți României – 39,8 miliarde de euro în exercițiul 2014 – 2020. În plus, se discută despre condiționarea alocării bugetului de respectarea statului de drept. „Trebuie să ne asigurăm că judecătorii, Curțile de Justiție sunt imparțiale. Articolul 7 din Tratatul UE nu este o chestiune de sancționare, ci de protejare a banilor UE”, a afirmat, luna trecută, comisarul european pentru buget, Günther Oettinger, în cadrul unei dezbateri la Strasbourg.

În acest caz, Liviu Dragnea și camarila vor avea un cap de tun contra Uniunii Europene. Ei vor spune unui electorat neinstruit – imbecil – depresiv că România este sabotată din Bruxelles, că liderii ei politici sunt sancționați deoarece vor să protejeze economia țării. Și unii chiar vor crede, deoarece ofensiva mediatică propagandistică este plătită extrem de generos pentru acest gen de minciuni. Sunt sute de mii de cetățeni care se hrănesc cu neadevărurile promovate de media aservită lui Dragnea fără să știe că sunt inspirate de propaganda putinistă, plătite din bani furați din distrugerea, în favoarea economiei Federației Ruse, a unor fabrici în care ei, acei români ce se lasă manipulați, și-au mâncat tinerețea.

Îl poate acuza cineva pe Liviu Dragnea că moare de grija banilor europeni? Nu, dar poate fi convins că acești bani sunt pentru el un dușman. Ei contribuie la ridicarea nivelului de trai, la elevarea minții, la căpătarea de instincte democratice, adică exact ceea ce nu dorește Dragnea să aibă electoratul. Aa, rămâne România fără servicii, agricultură, drumuri, spitale și școli moderne? Da, dar Dragnea e deja bogat și se pregătește să fie liber pe vecie. Rămâne România un spațiu de negociere al Moscovei? Da, și? Conform spuselor lui Severin Adrian, românii devin tot mai convinși că apropierea de Rusia este soluția optimă pentru supraviețuirea lor ca națiune liberă. O întrebare: pe interlopul Corduneanu de ce nu l-a luat Dăncilă consilier?


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA